Secretul unei autoserviri de succes nu consta doar in gustul preparatelor, ci mai ales in utilajele folosite pentru expunerea si prepararea acestora. Desi suntem tentati sa credem ca pentru a deschide o autoservire nu trebuie sa investesti atat de multe resurse ca si in cazul unui restaurant, lucrurile stau complet diferit.
Un avantaj al restaurantului este reprezentat de design-ul interior. Adesea, clientii il viziteaza pentru ca sunt incantati de atmosfra creata. In schimb, o autoservire, spre deosebire de un restaurant, are mancarea la vedere. Mai mult decat atat, clientii pot vizualiza pretul si se pot decide in timp ce analizeaza preparatele. Inainte de a lua decizia finala, clientii iau in calcul mai multe aspecte precum: modul in care sunt expuse, organizate si pastrate felurile de mancare. Astfel, inca de cand te-ai hotarat sa deschizi o autoservire trebuie sa te asiguri ca respecti toate regulile din punct de vedere igienic si ca mancarea este foarte bine pastrata pentru a nu se altera de la momentul gatirii pana la momentul servirii.
Pentru a bifa cu succes toti pasii esentiali, pe langa echipamente horeca profesionale care te vor ajuta sa prepari mancaruri delicioase, ai nevoie si de utilaje autoservire, special gandite pentru a-ti utila intreaga locatie. Rolul acestora este de a mentine temperatura optima, gustul si textura preparatelor pentru un timp indelungat. Mai mult decat atat, materialele din care sunt realizate nu afecteaza in niciun fel gustul mancarii, ba din contra, ofera conditii optime de pastrare si prezentare.
Drept urmare, daca ai in plan sa deschizi o autoservire, trebuie sa te informezi foarte bine cu privire la ce presupune acest lucru si sa achizitionezi cele mai potrivite echipamente pentru a pastra in conditii optime mancare pe care clientii o vor servi.
Echipamente necesare pentru autoservire
Bufet cald mobil – Acest echipament este special conceput pentru a mentine mancarea calda un timp indelungat. In functie de necesitate, se poate alege dimensiunea si numarul de cuve potrivite. Bufetul cald dispune de 2-7 cuve diferite in care poti adauga mai multe preparate pe care sa le prezinti clientilor;
Distribuitor pentru tavi, tacamuri si paine – Un astfel de echipament iti va permite sa organizezi tavile si tacamurile astfel incat clientii sa beneficieze de cele mai bune servicii;
Dulap rece – Spre deosebire de bufetul cald, dulapul rece este special conceput pentru a mentine produsele la temperatura optima astfel incat sa nu se altereze. Se foloseste, in special, pentru salate si deserturi.
Asadar, o autoservire poate fi o idee de business de succes atat timp cat iti focusezi intreaga atentie spre satisfacerea clientilor. Echipamentele necesare au, de asemenea, un rol esential. Alege sa investesti doar in utilaje si produse de calitate, iar succesul nu va intarzia sa apara!