Tehnica de preparare Sous Vide – ce presupune si care sunt avantajele sale

Principalul obiectiv general al restaurantelor este acela de a-si surprinde clientii pe cat de mult posibil prin intermediul preparatelor delicioase, dar si a serviciilor ireprosabile. Tehnica de gatire “sous vide” este una dintre cele mai populare metode de preparare a alimentelor. Este apreciata de majoritatea bucatarilor deoarece ofera numeroase beneficii atat lor, cat si clientilor. Pe scurt, cu tehnica de preparare “sub vid” sau “in vid” nu ai cum sa dai gres niciodata!

In continuare vei afla ce presupune exact aceasta tehnica, dar si care sunt avantajele sale!

“Sous Vide” – ce presupune

Tehnica de gatire “sous vide” isi are originile in Franta si reprezinta una dintre cele mai sanatoase metode de preparare a alimentelor in bucatariile restaurantelor. Tot procesul de gatire se desfasoara lent, la o temperatura bine stabilita, iar ingredientele trebuie sa fie sigilate in vid. Nu numai ca vei putea gati o gama variata de mancaruri, dar vei fi apreciat de toti clientii care trec pragul restaurantului. Nu uita! Pentru a putea adopta tehnica de preparare “Sous vide”, achizitioneaza echipamentele de bucatarie necesare!

Avantajele tehnicii “sous vide”

  • Nu este nevoie de prea mult efort

Tot ce trebuie sa faci in calitate de chef in privinta acestei tehnici, este sa amabalezi produsul ce urmeaza a fi gatit in vid, sa identifici cantitatea de apa necesara si sa stabilesti temperatura optima. Cu alte cuvinte, dupa ce ai parcurs acesti pasi, mancarea se va gati singura, iar tu te poti ocupa de alte sarcini pe care le ai in bucatarie.

Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta rezultatului final. Datorita temperaturii constante, preparatele vor fi servite in farfurie exact asa cum ti-ai imaginat!

  • Nu exista riscul de a te confrunta cu gatirea in exces

Un alt avantaj de care aceasta tehnica populara dispune este reprezentat de imposibilitatea gatirii in exces. Pentru ca alimentele se afla sigilate in vid, produsele sunt aduse la temperatura baii de apa, iar acestea nu pot depasi gradele Celsius ale apei.

Datorita utilizarii apei ca mediu de gatit, preparatele isi vor conserva fragezimea si umiditatea. In acest caz, carnea nu va fi crocanta, dar daca totusi iti doresti acest lucru, poti fateta produsul finit pe gratar.

  • Alimentele nu pot fi contaminate

Tehnica “sous vide” presupune un timp mai mare de preparare, dar acest aspect vine la pachet si cu un avantaj: contaminarea alimentelor este imposibila! De ce? Pentru ca apa le pasteurizeaza.

  • Gust delicios

Ultimul beneficiu, dar nu cel din urma, este reprezentat de gustul delicios al preparatelor rezultate in urma acestei tehnici. Explicatia vine in urma retinerii vitaminelor si a nutrientilor de catre alimente.

In final, putem afirma cu certitudine ca tehnica de gatire “sous vide” vine in ajutorul chefilor, dar si in cel al antreprenorilor HoReCa deoarece aceasta este menita sa atraga clienti si implicit sa contribuie la imbunatatirea profitului. Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu