Cum alegi cuptorul pentru pizza potrivit in anul 2021

Avand in vedere ca un cuptor pentru pizza reprezinta cel mai important instrument dintr-o pizzerie, putine persoane care sunt la inceput de drum stiu ce caracteristici trebuie sa urmareasca atunci cand urmeaza sa faca o astfel de achizitie.

Astfel, este foarte important sa te informezi foarte bine la inceput pentru a face o alegere inteligenta si multumitoare.

Ce caracteristici trebuie sa detina un cuptor de pizza bun

Indiferent ca detii o pizzerie de dimensiune mica, medie sau una cu o capacitate foarte mare, cu siguranta prioritatea ta este sa alegi un cuptor de pizza care sa usureze atat munca angajatilor, dar sa satisfaca gusturile si celor mai pretentiosi clienti.

Asadar, pentru a te asigura ca vei lua decizia corecta si ca te vei bucura de acest electrocasnic la capacitate maxima, in ghidul de mai jos vei regasi cele mai importante criterii pe baza carora sa faci selectia.

Tipul de alimentare

Trebuie sa stii inca de la inceput ca vei regasi pe piata cuptoare pentru pizza cu diferite tipuri de alimentare: electrice, pe lemne sau pe gaz.

Cele electrice iti ofera posibilitatea sa controlezi standardele de lucru, inclusiv sa fixezi temperatura astfel incat sa obtii o pizza pe gustul clientilor tai. Un alt avantaj al acestui cuptor este reprezentat de timpul de preparare redus. Explicatia consta in faptul ca temperatura se mentine constanta pe toata durata coacerii.

Dimensiunea camerei de coacere

Alegerea cuptorului trebuie sa se raporteze si la capacitatea si dimensiunea camerei de coacere. In functie de solicitarile primite, poti alege un cuptor care poate prepara intr-o singura tura intre 4-9 pizza. Poti opta pentru aceasta varianta atunci cand nu iti doresti sa lasi clientii sa astepte prea mult.

Dimensiunea potrivita a unei camere de coacere atunci cand vrei sa prepare 9 pizza in acelasi timp este de cel putin 92×92 cm.

Sfatul nostru este sa optezi pentru un cuptor pizza cu o capacitate mare, astfel incat sa poti include in meniu si pizza cu diametrul mai mare (36, 40 cm) la un pret cat mai accesibil.

Puterea

Puterea cuptoarelor este exprimata in watti. Cu cat puterea este mai mare, cu atat pizza va fi preparata mai rapid.

In functie de mode, puterea poate varia de la 1000 W (cuptoarele destinate uzului caznic), pana la 10.000-16.000 pentru cuptoarele folosite in domeniul HoReCa.

Programele de coacere

Pe langa parametrii buni de coacere pe care trebuie sa ii aiba un cuptor pentru pizza, aceta trebuie sa dispuna si de un anumit numar de programe de gatit pentru a facilita prepararea optima a mancarii.

Mai mult decat atat, programele de gatit sunt foarte utile. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci alimentul in cuptor, sa setezi programul si nu vei mai avea grija temperaturii sau a altor factori care contribuie la o pizza gatita uniform.

Asadar, este foarte important sa alegi un cuptor pentru pizza care sa corespunda atat nevoilor tale, cat si ale clientilor.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by