Iti amintesti de momentele cand erai mic si savurai impreuna cu familia ta o noua dimineata si mancai clatitele delicioase pregatite de mama ta inainte sa pleci la scoala?
Acest preparat este recunoscut pentru provenienta sa din arta culinara americana. Acolo a fost propagat intens stereotipul familiei fericite care se bucura in fiecare dimineata de o portie generoasa de clatite dulci. Datorita modului de preparare simplu, oricine poate pregati acest desert. Astfel, exista numeroase retete din care te poti inspira pentru clientii tai.
Cum ar fi daca i-ai ajuta sa retraiasca momentele speciale din copilaria lor cu aceste retete de clatite?
Cu cat mai pufos, cu atat mai delicios- Reteta de clatite cu apa minerala
Clatitele cu apa minerala sunt usor de preparat. Ele sunt populare pentru structura pufoasa a blatului lor si se pot servi impreuna cu traditionalul gem de fructe, Nutella sau cu fructe si frisca.
Pentru aceasta reteta , vei avea nevoie de 500 ml apa minerala sau sifon, o cana de faina si un praf de sare.
Pentru a prepara acest desert, poti incepe prin a sparge un ou intr-un vas adanc. Pune deasupra 2 linguri de faina si subtiaza cu apa minerala. Repeta procedeul pana cand se termina toata apa si faina. In continuare, amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat sa omogenizezi cat mai bine continutul si adauga un praf de sare. Inainte sa prajesti compozitia, tine-o la rece pentru aproximativ o ora.
Dupa ce s-a racit aluatul, unge o tigaie cu doua picaturi de ulei si toarna continutul in ea. Dupa un minut intoarce-o si pe cealalta parte. Tot dupa acelasi interval, o poti scoate. Acest desert se va pregati la foc iute. In final, vei avea 10 clatite.
Reteta bunicii- Clatite cu mere
Nimic nu se adapteaza mai bine la dorintele romanilor decat retetele traditionale. Si tu ai o bunica draga care iti pregatea ceva delicios cand erai mic. Astfel, poti folosi secretele culinare ale ei pentru a atrage atentia clientilor tai.
Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de 4 oua, 250 grame de faina, un praf de sare, vanilie, scortisoara, 6 mere, ulei, zahar pudra.
In primul rand, spala merele si curata-le de coaja. Dupa ce ai terminat, foloseste o razatoare pentru a obtine bucatelele rase de mere. Ar trebui sa rezulte aproximativ 750 de grame de continut.
Pentru aluat, operatiunea este simpla. Se amesteca cele 4 oua cu un praf de sare, coaja de lamaie, vanilie, lapte, faina si se omogenizeaza compozitia cu un mixer sau un tel. Apoi, storci bucatelele rase de mar si le adaugi si pe ele. Continutul se va pune intr-o tigaie incinsa cu ulei. Dupa ce s-a copt o parte, o intorci. O mai tii un minut pe foc si o scoti. La final, presara niste zahar vanilat pe toata suprafata clatitelor pentru a obtine clatite traditionale facute ca la bunica acasa.
Pentru a pregati acest desert in mod profesional ai nevoie de utilaje specifice operatiunii respective. In acest context, iti poti achizitiona un aparat pentru clatite- crepiera, astfel incat sa le oferi clientilor tai ocazia de a retrai momentele dulci ale copilariei lor.
Asadar, clatitele poarta cu ele o semnificatie aparte. Pe langa aroma lor dulce, atunci cand clientii tai savureaza acest desert, isi amintesc de momentele frumoase in familie. Ele au puterea de a-i face sa sa se simta uniti si fericiti. Asa ca, profita de retetele traditionale romanesti pentru a pregati cele mai delicioase clatite!