ingrijeste masina de spalat vase

Cum sa ai grija de masina de spalat vase

Multa lume nu se gandeste la spalare si curatare cand vine vorba despre masina de spalat vase. Asta pentru ca se gandesc ca masina este folosita oricum zilnic pentru curatarea vaselor murdare, lucru care iese mereu bine. Insa mizeria acumulata in urma spalarii poate afecta aparatul, in principal prin performanta scazuta si proasta curatare a vaselor.

Spalarea si ingrijirea regulata a masinii te va ajuta sa prelungesti viata acesteia si sa o mentii intr-o stare de functionare perfecta. Daca totusi simti ca ai nevoie de ajutor suplimentar, poti apela intotdeauna la un service profesional pentru produse HoReCa.

Cum ai grija de masina de spalat vase?

  1. Curat-o regulat. In primul rand, una dintre cele mai eficiente metode prin care te poti asigura ca masina de spalat vase nu acumuleaza murdarie, este prin folosirea ei regulata. Acest lucru nu va permite asezarea de murdarie si resturi alimentare la baza masinii si vei putea reduce numarul de spalari a aparatului.
  2. Goleste masina. Finalizarea unui ciclu complet de spalare include atat asteptarea terminarii ciclului, cat si golirea completa a masinii.
  3. Inspecteaza si curata bratele rotative. Masinile de spalat vase functioneaza prin stropirea de apa prin niste brate care se rotesc pe vasele dinauntru. Cand acele brate nu se invart corect, sau gaurile din ele sunt acoperite de resturi alimentare, vasele nu vor mai fi curatate.
  4. Curata marginile si exteriorul. Exteriorul masinii de spalat poate fi stropit de murdarie si resturi alimentare, iar daca nu il cureti, vei avea parte de distrugeri ale materialului exterior si miros urat.
  5. Goleste si curata scurgerea. La baza masinii de spalat se afla sistemul de scurgere, fiind locul unde nu doar apa, ci si resturile de mancare pot ajunge. Pentru a evita infundarea si lipsa eficientei masinii, curata des scurgerea.
  6. Foloseste solutii pentru indepartarea calcarului. La fel ca in cazul unei masini de spalat rufe, si masina de spalat vase este predispusa acumularilor de calcar si altor defectiuni cauzate de apa. Foloseste solutie de curatare in loc de detergent si porneste masina la un program scurt pentru curatare, fara vase incarcate.
Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by