Bucataria este piesa de rezistenta pentru orice business care isi desfasoara intreaga activitate in jurul preparatelor. Este foarte important ca bucataria unui restaurant, cantine sau fast food sa fie echipata complet si corect pentru a obtine rezultate spectaculoase in fiecare farfurie. Daca principalul tau obiectiv este obtinerea profitului, dar si livrarea unor preparate gustoase, atunci trebuie sa iei in calcul achizitionarea unor echipamente pentru bucatarie de cea mai buna calitate. De cele mai multe ori, calitatea echipamentelor din bucatarie se reflecta in rezultatul preparatelor.
Pentru a-ti mentine business-ul pe lista localurilor de top, este necesar sa satisfaci cerintele celor mai pretentiosi clienti.
Care sunt echipamentele necesare unei bucatarii profesionale
Atunci cand deschizi un business din industria Ho.Re.Ca, sunt foarte multe detalii de luat in calcul, dar cea mai mare atentie trebuie sa o acorzi echipamentelor profesionale de bucatarie. Astfel, se impart in mai multe categorii:
Bucataria calda
Este alcatuita din utilaje precum: masini de gatit, cuptoare, gratare, friteuse si plite.
Bucatarie rece
Contine utilaje frigorifice precum dulapuri frigorifice, dulapuri de cogelare, mese frigorifice si de congelare, lazi si carucioare frigorifice.
Sectorul dedicat spalarii
Cuprinde utilaje pentru spalarea vaselor, paharelor, tavilor sau oaleor.
La acestea, pot fi adaugate sectoarele pentru patiserii, cofetarii, brutarii sau pizzerii.
Ti-am pregatit o lista cu echipamentele indispensabile care sa simplifice munca bucatarilor si sa contribuie la productivitatea lor si implicit, la calitatea serviciilor:
- Dulapurile frigorifice pentru congelare si refrigerare. Acestea nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie deaoarece asigura prospetimea alimentelor in timp.
- Cuptoare profesionale- Pentru clientii care pasesc in localul tau, preparatele trebuie sa fie intotdeauna delicioase. Pe langa principalul rol al bucatarului, este important sa-i pui la dispozitie echipamente care sa-l ajute sa-si puna cunostintele culinare in valoare. Cuptoarele profesionale nu sunt simple echipamente, ci adevarate generatoare de succes.
- Echipamente de spalat vase- Reprezinta aliatul de nadejde al angajatilor care sunt responsabili de curatarea veselei. Utilajele profesionale pentru spalarea vaselor contribuie in mod considerabil la eficientizarea curatarii paharelor, farfuriilor, tacamurilor si a altor accesorii din bucatarie. Mai mult decat atat, prin achizitionarea unor astfel de achipamente reusesti sa economisesti resurse umane, dar mai ales financiare.
- Mese de lucru- Mesele de inox sunt special concepute pentru bucatariile profesionale si de asemenea, foarte apreciate datorita celei mai importante caracteristici: curatarea usoara.
Succesul unui business din acest domeniu depinde de atentia acordata si investitia facuta in echiparea completa si calitativa a bucatariei profesionale, care ulterior, se reflecta in calitatea serviciilor si produselor oferite.
Este esential ca echipamentele profesionale de bucatarie sa fie achizitionate de la o firma de incredere, renumita pe piata de profil pentru calitatea produselor pe care le ofera.
Asadar, daca ai in plan sa deschizi un business din domeniul Ho.Re.Ca sau daca detii deja unul, dar vrei sa aduci imbunatatiri, nu uita ca niciun buget investit in echipamentele pentru bucataria profesionala nu este pierdut!
Gastroprofis se regaseste pe lista furnizorilor de echipamente Ho.Re.Ca care pune la dispozitia clientilor sai utilaje la cele mai inalte standarde de calitate.