echipamente HoReCa potrivite

Sfaturi utile pentru achizitia de echipamente HoReCa

Achizitia de echipamente HoReCa reprezinta principalul pilon care va asigura o buna dezvoltare si functionare a afacerii. Asta pentru ca acestea sunt cele mai folositoare mijloace care vor duce la producerea de produse si servicii care reprezinta principalul obiect de activitate in domeniul HoReCa.

Atunci cand achizitionati sau comandati echipamente HoReCa trebuie sa aveti in vedere diferite aspecte. De exemplu, daca echipamentele pe care le alegeti au capacitati scazute, riscati sa nu faceti fata volumului de clienti. Acest lucru se va concretiza in intarzieri, clienti nemultumiti si, inevitabil, pierderi.

Apoi, daca investiti in echipamente extrem de performante, care nu sunt potrivite pentru bugetul dumneavoastra, veti intampina probleme in achitarea facturilor de consum, iar investitia nu va putea fi amortizata eficient.

Ce trebuie sa urmaresti cand cumperi echipamente HoReCa?

  1. Stabiliti prioritatile cu privire la specificul localului

Trebuie sa aveti o idee clara cu privire la ce servicii si produse oferiti. Tipul de mancare, cantitatea si timpul de preparare sunt esentiale pentru unor echipamente de bucatarie calda. De exemplu, daca aveti in vedere un restaurant cu specific italienesc, cele mai bune echipamente sunt niste cuptoare pizza si aparate pentru fiert paste.

  1. Cercetati piata

O buna solutie pentru a va face o idee cu privire la ce achizitii trebuie sa faceti este de a face o mica cercetare. Analizati meniul si preturile concurentei. Documentati-va cu privire la fluxul de oameni care va pot fi potentiali clienti. De exemplu, poate aveti in jur o cladire de birouri. Astfel, veti putea stiti ce capacitati aveti pentru locuri si pentru fluxul de servire. In functie de aceste numere, veti putea achizitiona echipamentele specifice.

  1. Calculati dimensiunile spatiului

Identificarea dimensiunilor va va permite sa analizati ce utilaje puteti adauga in bucatarie si numarul acestora. Pe langa cele absolut necesare, precum cuptoare, aragazuri sau frigidere, veti stii ce spatii ce depozitare aveti disponibile si ce alte echipamente HoReCa puteti achizitiona. Spatiul din bucatarie va va spune si de ce capacitati de servire veti beneficia.

  1. Stabiliti un buget

Chiar daca in zona spatiului dumneavoastra se estimeaza un flux mare de oameni, asta nu inseamna ca trebuie sa va adaptati pentru a-i primi pe toti. Pentru ca nu intotdeauna bugetul permite acest lucru. Daca totusi vreti sa obtineti cele mai bune produse si sa oferiti servicii pentru toata lumea, majoritatea magazinelor au cateva solutii. Printre acestea, se numara achizitia de echipamente in rate, second-hand sau prin inchiriere.

Inainte de a va avanta catre magazinele cu echipamente HoReCa sau de a contacta un furnizor, trebuie sa va asigurati ca detineti toate informatiile necesare. Nu vreti sa cumparati ceva si sa constatati ca nu va puteti folosi de acel obiect, ca nu are loc, sau ca nu dispune de capacitatile de care aveti nevoie.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *