In perioada pandemiei, este esential ca fiecare antreprenor sa profite cat mai mult de spatiul restaurantului astfel incat sa poata primi un numar mare de clienti, dar in acelasi timp sa respecte masurile impuse. Fie ca manageriezi o cafenea sau un restaurant, in mod cert, vei fi nevoit sa faci schimbari atat in spatiul interior al localului, cat si in cel exterior.
Lucrurile par simple la prima vedere, insa totul se complica atunci cand afli ca trebuie sa dezvolti un plan eficient care sa corespnda cu modul de abordare al afacerii pe care o conduci.
Amenajarea spatiului in functie de tipul clientului
Una dintre cele mai importante intrebari pe care trebuie sa ti le adresezi inainte de a gandi noul mod de amenajare, ar trebui sa fie “ ce fel de clienti imi viziteaza restaurantul sau cafeneaua?”.
Aparitia restrictiilor a adus schimbari majore in privinta atitudinii clientilor. Daca in trecut aglomeratia nu reprezenta o problema, iar oamenii isi serveau mancarea sau bauturile unul langa altul, acum lucrurile stau complet diferit. Raportandu-ne la comportamentul clientilor, antreprenorii trebuie sa ia in considerare doua aspecte:
- Extinderea terasei;
- Implementarea serviciilor take out.
Insa inainte de a implementa un plan de amenajare, proprietarii din domeniul horeca trebuie sa cunoasca foarte bine clientii. De exemplu, tinerii care vor doar o iesire cu prietenii nu vor acorda o atentie deosebita modului in care sunt asezati la masa. Pe de alta parte, antreprenorii care iau pranzul alaturi de parteneri, au nevoie de spatiu si sunt foarte atenti la respectarea regulilor impuse de pandemie.
In calitate de antreprenor in domeniuul horeca, cu cat iti cunosti mai bine clientii, cu atat ai mai multe sanse de reusita. Practic, atunci cand stii ce clienti iti viziteaza restaurantul si ce asteptari au, vei reusi sa amenajezi spatiul astfel incat sa se simta in siguranta.
Cateva idei de amenajare in perioada pandemiei de coronavirus
Terasa
Terasele se vor bucura de multi clienti pe timp de vara si in perioada primaverii. Dupa o lunga perioada in care oamenii si-au petrecut majoritatea timpului acasa, cu siguranta vor fi dornici sa petreaca timpul liber afara, servind mancarea sau cafeaua preferata. Astfel, patronii de terase trebuie sa gandeasca foarte bine modul de amenajare.
Pentru a te asigura ca oferi confortul optim, poti opta pentru folia din PVC care ofera izolare optima. Acest sistem este folosit, in special, atunci cand vremea de afara nu este foarte prietenoasa.
De asemenea, pentru a oferi clientilor o experienta si mai placuta si un vibe bun, poti transforma terasa intr-o gradina moderna, cu multa verdeata si decoratiuni deosebite.
Nu uita, clientii pun accent pe calitatea produselor chiar si in perioada pandemiei. Astfel, pe langa design, trebuie sa te asiguri ca dispui si de echipamente horeca moderne, menite sa impresioneze chiar si cei mai pretentiosi clienti.
Desi perioada pe care o traversam nu este deloc una usoara, cu putina ingeniozitate, poti transforma orice obstacol intr-o oportunitate!