Sfaturi pentru alegerea unei vitrine frigorifice perfecta pentru afacerea ta

Vitrinele frigorifice reprezinta, fara doar si poate, cea mai buna modalitate de a-ti prezenta si promova produsele chiar in locatia in care iti desfasori activitatea. Indiferent ca detii un restaurant, un magazin, o cofetarie sau orice alt business care presupune comercializarea unor produse care necesita pastrarea lor la o anumita temperatura, alegerea unei vitrine frigorifice este un aspect extrem de important ce trebuie bifat.

O vitrina frigorifica cu adevarat eficienta trebuie sa indeplineasca doua criterii:

  • Sa asigure pastrarea produselor in conditii optime, prevenind alterarea lor;
  • Sa se integreze cu usurinta in design-ul locatiei in care este plasata.

In acest articol vei descoperi cateva criterii dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand alegi vitrina frigorifica!

Vitrina frigorifica – verticala sau orizontala? 

In functie de forma, vitrinele frigorifice pot fi clasificate astfel:

  • Verticale;
  • Orizontale.

Vitrina frigorifica verticala

Acest tip de vitrina este folosit in general pentru prezentarea sau pastrarea bauturilor. Se regasesc adesea in magazine, restaurante, baruri sau in alte spatii destinate comertului de bauturi. Ele sunt apreciate datorita faptului ca nu ocupa prea mult spatiu, sunt inalte si sunt dotate cu gratare de inox ce pot fi reglate in functie de inaltimea dorita. Astfel, in functie de produsele pe care le expui, poti ajusta inaltimea si poti organiza bauturile in functie nevoi.

Vitrina frigorifica orizontala

Cine nu isi doreste cea mai buna vitrina frigorifica orizontala pentru afacerea sa? Ei bine, indicat este sa alegi una care sa dispuna de rafturi si pereti din sticla, astfel incat produsele sa fie vizibile pentru clienti. Se recomanda amplasarea acestor vitrine in interiorul patiseriilor, cofetariilor, dar si in cadrul supermarketurilor.

Alegerea unei vitrine frigorifice in functie de capacitate

Unitatea de masura pentru exprimarea capacitatii de stocare a vitrinelor este litrul. Cu exceptia mini-vitrinelor, exista vitrine cu capacitate incepand de la 100 litri si pana la peste 300 litri. Exista o varietate de dimensiuni, insa inainte de a lua o decizie, este recomandat sa studiezi produsul cu atentie pentru a face cea mai buna alegere pentru afacerea ta.

Atentie! Nu achizitiona o vitrina care sa depaseasca cu mult nevoile tale. In felul acesta, nu faci decat sa consumi energie electrica fara rost, iar daca ramane prea mult spatiu gol in interiorul acesteia, risti sa oferi o prezentare inestetica a produselor, iar clientii vor fi descurajati in procesul de cumparare.

Aspectul vitrinelor frigorifice

Aspectul vitrinelor frigorifice joaca un rol important in procesul de decizie. Ele trebuie sa actioneze ca un magnet asupra clientilor, sa reuseasca sa puna intr-o lumina buna produsele, dar si sa se integreze in design-ul locatiei tale.

Iata cateva sfaturi:

  • Rafturile de sticla sunt mult mai estetice si mai mult decat atat, asigura o mai buna vizualizare a produselor;
  • Sticla inclinata sau curbata impiedica aparitia reflexiei luminii din tavan, iar astfel produsele sunt mult mai vizibile;
  • Vitrinele de culoare neagra atrag atentia mai mult, exprimand lux si eleganta. De asemenea, acestea sunt si practice deoarece sunt mai usor de curatat, iar micile pete vor fi greu de observat.

Asadar, daca iti doresti ca produsele tale sa aiba succes, nu uita ca modul de prezentare joaca un rol extrem de important! Achizitioneaza vitrina frigorifica potrivita si ofera clientilor tai cea mai placuta experienta!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by