Un malaxor performant este cheia de succes a unei pizzerii si nu numai. Asa ca daca nu ti-ai achizionat deja unul sau s-a deteriorat, este momentul propice pentru a oferi produse de calitate clientilor tai. In articolul ce urmeaza, iti voi prezenta: cum trebuie sa fie un malaxor performant, cum inflenteaza aluatul si cateva motive pentru a achizitiona unul.
Aluatul este baza pricipala pentru a face o pizza pufoasa si gustoasa. Prepararea pizzei presupune un proces de framantare si dospire a aluatului, apoi de coacere.
Din intregul proces, framantarea aluatului este cheia pentru obtinerea unui produs de caitate. Acest proces va fi influentat de tipul de malaxor pe care il alegi, precum viteza si volumul ocupt de aluat.
In timpul prepararii aluatului, faina se amesteca cu toate ingredientele pentru a obtine un aluat elastic . Totodata, exista posibilitatea ca aluatul sa se oxideze din cauza contactului cu oxigenul. Astfel, cu cat timpul de framantare este mai scurt cu atat eviti oxidarea aluatulu. De aceea ai nevoie de un malaxor performant cu viteza mare. Dupa cum se vede, un malaxor profesional are un rol important in pizzeria ta.
Cum trebuie sa fie un malaxor?
Pentru a face o achizitie buna este nevoie sa cunosti mici detalii, precum:
- Trebuie sa aiba in componenta diferite trepte pentru viteza- pentru a pregati toate tipurile de aluat;
- Trebuie sa fie facut din materiale de rezistenta – pentru a avea o durata de functionalitate mare;
- Componentele sale trebuie sa fie usor de intretinut ;
- Trebuie sa aiba un consum mic de energie electrica;
- Trebuie sa se echivaleze intre pret-calitate;
- Cuva pentru volumul de aluat sa fie mare.
Ca sa te bucuri de un aluat elastic este nevoie sa te uiti foarte atent pe specificatiile mentionate mai sus.
De ce sa-ti cumperi un malaxor?
Arta gastronomica a avansat in ultimii ani, desi in prezent mai sunt unitati gastronomice care se folosesc de mijloace mai vechi. Insa, un aparat profesional te scuteste de timp si iti aduce mult mai multe beneficii decat ai crede. Iata, cateva motive:
- Malaxorul are viteza mai mare in framantare si omogenizare;
- Vitezele malaxorului ii confera aluatului elasticitate;
- Aluatul nu-si pierde din proprietati- pentru ca procesul de framantare este scurt;
- Framantarea cu un malaxor, ofera aluatului denistate;
- Timpul de lucru este mai scurt si nu necesita efort fizic.
Pentru framantarea aluatului de pizza ai nevoie de un malaxor cu o cuva in miscare de rotatie si dispositive de malaxare cu brate, ancora si spirala.
De unde poti cumpara un malaxor profesional?
In magazinul nostru online gasesti o gama variata de malaxoare profesionale, dotate complet si potrivite nevoilor tale.
Contacteaza-ne daca ai nevoie pentru a obtine cea mai buna oferta si pregateste-te pentru toate avantajele pe care ti le ofera pizzeriei tale.