4 trucuri care te vor ajuta sa obtii o inghetata cremoasa si dulce

Odata cu aparitia temperaturilor ridicate, majoritatea persoanelor simt nevoia sa se racoreasca cu ajutorul deserturilor de vara. Acestea ofera o experienta senzoriala de impact si se remarca prin textura cremoasa, explozia de aroma si savoarea lor. In timpul sezonului estival, trebuie sa incluzi retetele de inghetata pe lista meniului tau. Vara iti ofera numeroase oportunitati de crestere a veniturilor tale. Daca stii cum sa profiti de ele, atunci restaurantul tau va deveni un adevarat succes.

Citeste in continuare si vei descoperi  4 trucuri care te vor ajuta sa obtii o inghetata cremoasa si dulce.

 Asigura-te ca inghetata este cat mai rece inainte de a o pune in congelator

Majoritatea oamenilor, dupa ce au terminat de pregatit inghetata, o pun in congelator pentru a se intari intr-un cadru cat mai racoros. Cu toate acestea, temperatura reprezinta un element- cheie in acest context. Daca inghetata nu este cat mai rece inainte de a fi pusa in congelator, va fi afectata compozitia sa. Pentru a obtine o textura cat mai cremoasa, este indicat sa tii desertul la frigider in prealabil. Cu cat devine mai rece inghetata inainte de a se intari, cu atat aceasta va avea o compozitie cat mai placuta pentru papilele gustative.

Ofera inghetatei un plus de savoare

Inghetata este un produs care se remarca prin textura cremoasa, caracterul racoritor si explozia de arome. Daca iti doresti sa obtii un desert care sa starneasca papilele gustative ale clientilor tai, atunci trebuie sa adaugi un plus de savoare. Nu ezita sa folosesti  biscuitii, fulgii de ciocolata sau fructele in preparea desertului. Acestea sporesc aroma delicioasa a inghetatei si creeaza o explozie aromatica la nivelul papilelor gustative. Daca urmeaza sa adaugi pe lista meniului tau retete de inghetata, atunci poti imbunatati experienta clientilor tai cu ajutorul unui plus de savoare.

Depoziteaza castronul masinii de inghetata in congelator pana ingheata

Majoritatea masinilor de inghetata profesionale sunt prevazute cu un bol in care urmeaza sa pregatesti baza pentru acest desert. Temperatura, de la nivelul castronului, influenteaza procesul de preparare al bazei pentru inghetata. Daca bolul nu este inghetat in prealabil, intervalul de pregatire al desertului va fi mai indelungat. Daca iti doresti sa oferi o inghetata de calitate si cat mai repede clientilor tai, atunci trebui sa il depozitezi in congelator.

Nu adauga prea multa compozitie in bolul masinii de inghetata 

Pentru a obtine un desert cu structura cremoasa si aromata, trebuie sa te asiguri ca aceasta este aerata corespunzator. Din acest motiv, incearca sa nu adaugi prea multa compozitie in bolul masinii de inghetata. In ciuda faptului ca poate sa para ca ai introdus o cantitate prea mica, aceasta metoda te va ajuta sa obtii un desert de calitate superioara. Cantitatea pe care o poti adauga in bol depinde de modelul masinii de inghetata. Totusi, daca crema nu ocupa mai mult de 2/3 din volumul castronului, atunci vei obtine un desert perfect de vara.

Asadar, inghetata este cremoasa, dulce, dar si pretentioasa. Daca folosesti aceste mici trucuri in procesul de pregatire al desertului, atunci vei crea o experienta de impact pentru clientii tai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu