Cuptoare pizza profesionale – cate tipuri exista si ce caracteristici au

Pizza este unul dintre cele mai solicitate preparate in orice restaurant.

Daca vrei sa oferi clientilor tai o pizza delicioasa cu blat pufos sau crocant, trebuie sa ai un ajutor de nadejde care sa te ajute sa indeplinesti toate comenzile – cuptor de pizza profesional.

Atunci cand urmeaza sa faci o alegere, trebuie sa stii ca ai trei optiuni dintre care poti alege: cuptor pizza electric, cuptor pizza pe gaz, cuptor pizza pe lemne.  Insa nu este suficient sa stii doar cate tipuri exista pentru a lua o decizie corecta. Este mult mai important sa cunosti caracteristicile pentru ca doar asa iti poti da seama daca o sa corespunda sau nu nevoilar tale.

Cuptor pizza pe gaz

Cuptorul de pizza pe gaz este apreciat deoarece asigura o coacere uniforma a blatului si intensifica gustul ingredientelor (mai ales atunci cand sunt folosite mai multe tipuri de carne). Cuptoarele de pizza pot fi, de asemenea, pe vatra (care au o capacitate de 4, 6 sau 9 pizza), tunel sau rotativ.

Cuptor pizza electric

Unul dintre cele mai mare avantaje ale unui cuptor de pizza electric este ca ofera control precis al temperaturii si astfel, blatul se poate coace perfect uniform.

Ca si in cazul cuptorului pe gaz, cel electric poate fi pe vatra, tunel sau rotative, iar capacitatea maxima este de 9+9 pizza.

Cuptorul tunel nu necesita verificarea constanta a pizzei. Este suficient sa setezi temperature dorita si viteza benzii conveioare, iar in maximum 4 minute, pizza este gata de savurat.

Cuptorul electric rotativ, dupa cum ii spune si numele, dispune de doua viteze de rotatie. Una este dedicata incarcarii, iar cealalta coacerii. Capacitatea maxima a unui cuptor electric rotative este de maximum 14 pizza, insa acest aspect difera in functie de dimensiunea dimensiunea cuptorului si evident, de diametrul pizzei.

Cuptor de pizza pe lemne

Spre deosebire de celelalte tipuri de cuptoare, cuptorul pe lemne este folosit, in special de cei care vor sa ofere clientilor o pizza autentica, cu aroma intensa. Desi preparare unei pizza in cuptorul pe lemne poate parea mai dificila, nu este deloc asa. Coacerea blatului este singurul proces ce difera. Daca la cuptorul electric si la cel pe gaz era suficient sa apesi un buton si sa setezi temperatura dorita, acum trebuie sa aprinzi focul folosindu-te de lemne.

Indiferent de tipul de cuptor pe care il alegi, cu siguranta vei obtine o pizza delicioasa! Cel mai important este sa alegi din gama noastra variata de cuptoare pizza profesionale pe cel care se potriveste spatiului de care dispui si implicit, cerintelor clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu