Cum se curata corect echipamentele profesionale din inox

Datorita rezistentei crescute impotriva coroziunii si a ruginei, inoxul este materialul utilizat pentru producerea echipamentelor profesionale din restaurant, inclusiv a cuptoarelor profesionale. Cu toate acestea, din pacate, nu tine praful sau murdaria la distanta, dar exista si o veste buna. Daca respectati cateva reguli de baza, puteti curata echipamentele din inox rapid si eficient, dar fara sa afectati aspectul sau functionalitatea acestora.

Folosesiti o carpa inmuiata in apa calda

Igienizarea echipamentelor profesionale dintr-un restaurant reprezinta un proces indispensabil, insa trebuie realizat cu atentie. Astfel, puteti curata cuptoarele profesionale din inox in siguranta cu ajutorul unei carpe inmuiata in apa calda. Dup ce murdaria a fost eliminata in totalitate cu ajutorul carpei umezite, folositi un prosop uscat cu care sa eliminati posibilele pete ramase dupa uscarea apei pe materialul de inox.

Folositi un detergent usor

Daca murdaria nu este eliminata cu ajutorul carpei umezite, atunci puteti folosi un detergent cu un grad scazut de aciditate in combinatie cu apa calduta. In felul acesta, veti putea elimina chiar si petele mai dificile, fara sa afectati in vreun fel suprafata din inox. Adesea, detergentul este tot ce aveti nevoie pentru o igienizare corecta a echipamentelor din inox. Dupa curatarea completa, trebuie sa va asigurati ca intreaga suprafata este clatita corespunzator. Ulterior, folositi o carpa uscata pentru inlaturarea celor mai mici stropi de apa.

Folositi detergent pentru curatarea amprentelor

Din pacate, amprentele sunt foarte vizibile pe suprafetele de inox. Avand in vedere ca echipamentele profesionale sunt folosite si atinse destul de des de catre bucatari si nu numai, trebuie sa fie curatate corespunzator. In cazul acesta, un detergent pentru eliminarea amprentelor reprezinta solutia ideala.

Pulverizati pe o carpa (de preferat din microfibra) si curatati suprafata din inox in sens circular pentru a inlatura chiar si cea mai putin vizibila amprenta.

Evitati sa folositi apa dura

Daca bucataria restaurantului are acces la doua surse de apa, dura sau mai putin dura, recomandam sa o folosesti pe cea de-a doua.  Apa cu un grad ridicat de duritate poate afecta inoxul.  Astfel, este recomandat un sistem de filtrare a apei.

Alte informatii utile despre curatarea echipamentelor profesionale din inox

  • Igienizarea constanta a echipamentelor profesionale din bucataria restaurantelor este posibil sa conduca la matuirea suprafetelor din inox. Pentru evitarea acestui efect, folositi o solutie pe baza de amoniu diluata in apa calda si stergeti usor suprafata cu un burete nu foarte abraziv.
  • Urmele dificile lasate de grasimi sau uleiuri, pot fi eliminate cu ajutorul unui alcool metilic.
  • De asemenea, petele de rugina se pot inlatura si ele cu succes, prin intermediul solutiei de acid oxalic.

De retinut!

Nu folositi niciodata bureti abrazivi cu suprafata metalica. In caz contrar, riscati sa zgariati intreaga suprafata de inox a echipamentelor profesionale.

In aceasta perioada, echipamentele profesionale din inox trebuie igienizate mai des si mai corect ca niciodata. Asadar, va punem la dispozitie echipamente dezinfectie si dezinfectante cu o protectie sporita impotriva SARS-CoV2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu