Cum sa iti pregatesti restaurantul pentru comenzile de sarbatori

Sarbatorile de iarna reprezinta fara doar si poate, cea mai frumoasa perioada a anului. Pe langa intalnirile cu cei dragi si cadourile oferite, romanii adora mancarurile traditionale. Drept dovada, acestia comanda in fiecare platouri  variate, specifice sarbatorilor de iarna, cozonaci si multe alte bunatati.

Desi in trecut gospodinele se pregateau cu cateva zile inainte de Craciun, in prezent, comoditatea a devenit un factor decisiv. Astfel, tot timpul petrecut in bucatarie este alocat altor activitati petrecute alaturi de cei dragi.

Daca esti fericitul posesor al unui restaurant sau a unei patiserii, citeste in continuare acest articol pentru a afla cum sa te pregatesti mai bine pentru perioada ce urmeaza.

Totul este posibil atunci cand dispui de echipamente horeca profesionale

Probabil credeai ca iscusinta bucatarului este cea care joaca cel mai important rol atunci cand vine vorba despre gustul preparatelor. Insa trebuie sa stii ca indiferent de cat de priceput este bucatarul tau, nu poate face minuni in lipsa unor echipamente horeca profesionale. Astfel, primul pas pe care trebuie sa il bifezi este sa te asiguri ca bucataria restaurantului tau este dotata corespunzator.

Printre echipamentele indispensabile se numara: cuptoarele profesionale, frigiderele, rotisoarele pentru pui, etc.

Preparatele cu care trebuie sa iti intampini clientii de sarbatori

Studiile arata ca pe masa de sarbatori a romanilor, sarmalele sunt de nelipsit. Acest lucru dovedeste ca restaurantele trebuie sa include in meniu acest preparat, daca isi doresc sa aiba parte de cat mai multe comenzi si de un numar mare de client multumiti.

Cea mai folosita tehnica de catre bucatarii renumiti este reprezentata de fierberea sarmalelor in oala de lut, pe plita sau pe marginea sobei, la foc mic. Astfel, acestea se patrund asa cum trebuie, iar pentru un plus de savoare, adauga un os afumat.

Ca in orice domeniu, si in horeca ambalajul conteaza!

Desi pare greu de crezut, romanii acorda o atentie deosebita ambalajului, indiferent de domeniul la care ne raportam. Pentru a te diferentia cu success de concurenta care cu siguranta va fi si ea prezenta in perioada sarbatorilor, trebuie sa alegi cu atentie un ambalaj nu doar diferit, ci care sa transmita emotia sarbatorilor de iarna.

In cazul in care creativitatea nu este punctul tau forte, noi venim in intampinarea ta cu o sugestie. Achizitioneaza mai multe cosulete impletite, de diferite dimensiuni, pentru a putea livra in siguranta atat comenzile mici, cat si pe cele mari, dar care in acelasi timp sa aiba si un aspect placut.

P.S le poti decora cu globulete colorate sau poti opta pentru crengute de brad cu un parfum intens.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai bifat toate punctele mentionate anterior, nu uita ca suplimentarea livratorilor este un alt aspect foarte important. Nu lasa volumul mare de comenzi sa te ia prin surprindere. In plus, cu cat mancarea va fi mai repede livrata, cu atat feedback-ul pozitiv al clientilor nu va intarsia sa apara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu