Bucataria profesionala a unui local din domeniul HoReCa este echipata in general cu utilaje si echipamente din inox pentru bucataria calda. Acest lucru nu se datoreaza doar aspectului placut pe care il ofera, ci mai multor avantaje.
Pentru un restaurant, bar, terasa sau hotel, bucataria este unul dintre cele mai importante locuri. Asta pentru ca fara preparatele gatite acolo, afacerea nu ar putea functiona. De aceea, proprietarii trebuie sa ofere o atentie mai mare amenjarii bucatariei.
O bucatarie profesionala trebuie sa imbine atat elemente practice, cat si de design. Mobilierul si utilajele din inox sunt solutie perfecta pentru a indeplini aceste criterii.
Avantaje-utilaje si echipament din inox intr-o bucatarie profesionala
- Inoxul este un material rezistent, cu o durata mare de viata, astfel ca nu trebuie inlocuit prea repede. Nu se deterioreaza usor la socuri termice sau mecanice.
- Nu au pori si nu atrag mirosuri sau germeni.
- Sunt foarte usor de intretinut deoarece se curata rapid.
- Mobilierul din inox este antiseptic, adica nu permite instalarea bacteriilor sau microbilor. Astfel suprafata de preparare va fi intotdeauna una igienica si sigura.
- Reflecta lumina si da senzatia de spatiu mai mare.
Care sunt dezavantajele unui mobilier din inox?
Ca orice alt lucru, mobilierul de inox are si cateva dezavantaje:
- Se poate pata sau zgaria destul de usor.
- Nu este cel mai estetic mobilier, dand senzatia de cantina.
- Este destul de zgomotos atunci cand se gateste pe el.
- Pretul este mai mare decat la alt tip de mobilier.
Aceste dezavantaje insa, nu scad din functionalitatea utilajelor si echipamentelor din inox. Inoxul este rezistent, reciclabil si igienic, de aceea este recomandat chiar si pentru ustensile. Mobilierul, ustensilele si aparatele din inox sunt mai eficiente datorita duratei de viata si a sigurantei de preparare. Astfel, chiar daca la inceput costul poate sa para mare, in timp va fi o investitie foarte buna