BUCATARIILE PROFESIONALE SUNT CHEIA SUCCESULUI ORICARUI RESTAURANT

Una dintre cele mai mari investitii pentru un restaurant este bucataria. O bucatarie comerciala, precum cea a unui restaurant, trebuie sa aiba echipament industrial care este special creat sa faca fata programului incarcat al unui restaurant. Alaturi de echipamentul profesional, este importanta si amenajarea bucatariei, astfel incat aceasta sa permita mancarii sa circule fara probleme de la zona de pregatire pana la servire.
Bucataria este sufletul unui restaurant, este locul in care meniul prinde viata. Aici se prepara, se gateste si se pregateste mancarea pentru a fi servita. In general, in bucatarie este locul unde este amplasata masina de spalat vase, unde este stocata mancarea si sunt stocate diverse ustensile, tacamuri, vase si echipamente de gatit.
Pentru un restaurant de succes, echipamentul profesional este indispensabil. Inca de la inceput, este esential sa investesti in echipamentul profesional necesar, care sa fie de calitate si sa te asiguri ca este ingrijit corespunzator. In continuare, iti vom arata care este echipamentul profesional de care ai nevoie pentru a asigura succesul restaurantului tau.

Bucatariile profesionale – Utilaje si echipamente frigorifice

Orice bucatarie comerciala are nevoie de o unitate de refrigerare de un anumit tip. Utilajele si echipamentele frigorifice previn perisarea rapida a mancarii si alimentelor, pastreaza prospetimea si furnizeaza un spatiu rece pentru depozitarea alimentelor.
Utilajele si echipamentele frigorifice sunt special concepute pentru a satisface nevoile industriei alimentare. Astfel, ele reprezinta o achizitie importanta pentru un restaurant. Exista diverse tipuri de astfel de utilaje si echipamente, dintre care amintim:
– Echipamente frigorifice pentru depozitare
– Vitrine frigorifice
– Echipamente frigorifice pentru expunere
– Echipamente frigorifice pentru peste

Bucatariile profesionale – Mobilier pentru pregatirea alimentelor

Blaturile pentru prepararea alimentelor, mesele speciale si suprafetele pentru taiere sunt esentiale pentru orice bucatarie comerciala. Acestea sunt disponibile in diverse forme si dimensiuni. In ceea ce priveste suprafetele pentru taiere, acestea sunt disponibile, in general, sub forma de placi din plastic sau din lemn. Placile din plastic sunt mai usor de dezinfectat, insa ele pot dezvolta caneluri profunde, unde bacteriile se pot ascunde si acumula. Placile din lemn, in schimb, sunt mai dure decat cele din plastic si nu sunt atat de predispuse la dezvoltarea canelurilor unde se ascund bacteriile.

Bucatarii profesionale – Tocatoare si feliatoare

Exista ustensile special concepute pentru a taia sau felia carnea, branzeturile si diversele alimente, cu viteza si precizie. Cand alegi o astfel de ustensila, ia in considerare cat de des va fi utilizat. Daca nu va fi utilizat prea mult, atunci iti poti indrepta atentia spre un feliator manual, care este o potiune mai putin costisitoare. Insa daca volumul de taiere si feliere este crescut, este recomandat sa alegi un feliator electric. Acesta este automat, astfel ca vei economisi timp si forta de munca. In general, ustensilele electrice pentru feliat si tocat au si o functie care permite sa fie utilizate manual.

Mixere si blendere pentru bucatarii profesionale

Daca prepararea mancarii include si coptul si chiar coacerea painii, ai nevoie de un mixer comercial. Si in cazul mixerelor si blenderelor, trebuie sa tii cont exact de volumul de mancare pe care trebuie sa il prepari, precum si de tipul acesteia. De exemplu, daca va fi nevoie sa mixezi diverse ingrediente pentru aluaturi precum cele pentru baghete sau pizza, vei avea nevoie de un mixer spiralat. Acesta are paletele in forma de spirala. Astfel de mixere mixeaza la viteze foarte mari si pot mixa cantitati mari de aluat.
Pentru mixarea altor preparate decat aluaturi, alege un mixer planetar. Mixerele planetare sunt cu adevarat versatile. In cazul mixerelor planetare, bolul se roteste in jurul paletelor. Acestea au viteze scazute de mixare, dar iti permit sa prepari diverse lucruri, precum frisca.

Roboti de bucatarie – bucatarii profesionale

In general, exista patru tipuri de roboti de bucatarie.
– Roboti de bucatarie cu lot discontinuu. Acesti roboti colecteaza mancarea pe masura ce este procesata. Majoritatea bolurilor sunt confectionate din plastic, dar exista si optiuni din otel inoxidabil.
– Roboti de bucatarie cu alimentare continua. Acesti roboti permit adaugarea constanta a alimentelor in unitatea de procesare. Pe masura ce opereaza, robotul repartizeaza mancarea intr-un recipient separat. Astfel de roboti reduc timpul de preparare in cazul prepararii de cantitati ridicate de mancare, astfel ca sunt ideali pentru bucatariile comerciale.
– Roboti de bucatarie pentru tocare. Acestia sunt roboti puternici, special creati pentru a toca orice, de la legume mici la carne. Sunt rezistenti si multifunctionali.
– Roboti de bucatarie combinati. Acestia combina proprietatile robotilor cu lot discontinuu si a celor cu alimentare continua. Se poate adauga un atasament care colecteaza alimentele maruntite intr-un recipient alaturat sau poti folosi bolul.

Cuptoare esentiale pentru bucatarii profesionale

O bucatarie necesita diverse tipuri de cuptoare. In general, pentru un restaurant, poti alege dintre diverse tipuri de cuptoare, precum cuptoare gastronomice, cuptoare de patiserie si utilaje si echipamente de gatit bloc termic.
In functie de tipul de alimente pe care trebuie sa le prepari, poti alege intre un cuptor cu convectie sau un cuptor obisnuit. Cuptorul cu convectie este prevazut cu un ventilator si un sistem de evacuare, care sufla aer cald in jurul mancarii. Acesta este ideal pentru prajire, fripturi, prajituri si pentru deshidratare. In schimb, pentru preparate facute din aluat, precum creme, prajituri si paine, este recomandat sa folosesti un cuptor obisnuit.
In functie de natura restaurantului, s-ar putea sa fie necesar sa achizitionezi si alte tipuri de echipament pentru gatit. Printre acestea se numara: friteuza, cuptoare pentru pizza si grill.
Indiferent de tipul de cuptor, pentru orice operatiune care utilizeaza caldura pentru prepararea mancarii, este necesara instalarea unui echipament de ventilatie, precum o hota sau un purificator de aer.

Chiuveta si spalator profesional pentru bucatarii profesionale

Chiuveta este esentiala pentru orice bucatarie, intrucat ofera apa potabila si un spatiu pentru spalarea alimentelor sau chiar a tacamurilor si vaselor. Pentru o bucatarie a unui restaurant, vei avea nevoie si de o masina pentru spalat vase, profesionala.

Mobilier pentru bucatarii profesionale

La fel ca si echipamentele si ustensilele, bucataria profesionala are nevoie de mobilier. Aici sunt incluse diversele tipuri de dulapuri, mese, rastele si rafturi. Acestea sunt necesare pentru stocarea diverselor vase, precum si a alimentelor si mancarurilor perisabile si neperisabile.
In functie de dimensiunea bucatariei, s-ar putea sa ai nevoie de mai multe echipamente de acelasi fel, sau doar de unul singur. De asemenea, in functie de tipul restaurantului, ai mai putea avea nevoie si de alte echipamente, utilaje si ustensile.
Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by