Cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le bifeze o bucatarie HoReCa

Reputatia unui restaurant va rezulta intotdeauna din calitatea serviciilor pe care le ofera, dar si din felul in care sunt prezentate preparatele din meniu. Ambele depind in mare parte de felul in care arata bucataria si cum este echipata aceasta. Daca esti pe cale sa-ti deschizi un restaurant sau pur si simplu iti doresti sa aduci imbunatatiri bucatariei actuale din localul tau, atunci cu siguranta merita sa citesti in continuare acest articol.

Ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii o bucatarie HoReCa ideala!

Asigura-te ca ai suficient spatiu in bucatarie

Spatiul pe care il ocupa bucataria ar trebui sa fie raportat la dimensiunea restaurantului pe care il detii. Bineinteles ca exista mai multe tipuri de restaurante si ca fiecare are diferite nevoi, insa intotdeauna trebuie sa existe o continuitate in privinta capacitatii restaurantului si a marimii bucatariei. Regula dupa care ar trebui sa se ghideze orice antreprenor din domeniul HoReCa este urmatoarea: un loc din restaurant trebuie sa ofere nu mai putin de 5 metri patrati in bucataria acestuia. De exemplu, un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri ar trebui sa dispuna de o bucatarie cu dimensiunea de 250 de metri patrati.

Verifica eficienta energetica

Felul in care ai ales sa aranjezi bucataria restaurantului tau influenteaza fara doar si poate consumul de energie. Acesta face parte din lista factorilor esentiali pe care trebuie sa ii iei in calcul atunci cand urmeaza sa organizezi o bucatarie HoReCa. De pilda, pentru a fi eficient, poti pozitiona masinile de gatit intr-un singur loc pentru a minimaliza costurile de energie produse de hote.

Instaleaza un sistem de ventilatie eficient

Activitatile desfasurate in bucataria unui restaurant sunt aproape imposibile fara un sistem de ventilatie eficient. Daca nu alegi sa investesti in aceasta directie, atunci exista riscul ca angajatii tai sa se imbolnaveasca din cauza aburilor si a fumului prezenti. Mai mult decat atat, clientii vor mirosi a mancare dupa ce vor pleca din restaurantul tau. Investeste inteligent in afacerea ta si da-le numeroase motive clientilor tai pentru a reveni!  

Achizitioneaza utilaje bucatarie de calitate

Gustul si calitatea preparatelor servite clientilor depind in mare parte de utilajele de bucatarie pe care ai decis sa le achizitionezi. Cu cat calitatea acestora este mai ridicata, cu atat clientii tai vor fi mai multumiti, iar tu te vei bucura de un profit mai mare. Restaurantele si bucatariile acestora difera in functie de specificul pe care il detin si astfel ele au nevoie de utilaje bucatarie care bifeaza anumite cerinte personalizate. Iti recomandam sa alegi intotdeauna echipamentul produs special pentru o bucatarie HoReCa. Iata care sunt cele mai intalnite categorii de echipamente din bucataria unui restaurant:

  • Echipamente pentru gatit (cuptoare, plite etc.);
  • Blaturi de lucru;
  • Aparate pentru racirea alimentelor;
  • Masini de spalat vase;
  • Mobilier.

Asadar, daca tocmai ai sesizat ca bucataria restaurantului tau necesita imbunatatiri sau esti pe cale de a deveni antreprenor in industria HoReCa, noi iti punem la dispozitie cele mai calitative utilaje bucatarie, la preturi competitive. Alege-le pe cele potrivite si comanda online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu