Descriere
QUICK FROST-Chiller
CÂND BUNA HIGIENA A ALIMENTELOR OFERĂ MULTE AVANTAJE
Rapid la temperatura de racire , temperatura produselor sub formă de gătit ajunge rapid la temperatura de sub 8 ° C atât de rapid încât evită proliferarea bacteriilor, care se dezvoltă între 65 ° C și 8 ° C. Aceasta este funcția igienică de bază QUICK FROST, care, împreună cu multe alte avantaje practice, face ca QUICK FROST să fie necesară în toate bucătăriile mari. În primul rând, permite timpii de producție să fie separați de cei de distribuție. În acest fel, munca poate fi organizată cu eficiență maximă, prin exploatarea maximă a echipamentelor și prin economisirea forței de muncă. De asemenea, QUICK FROST rezolvă problemele de producție, permițând depozitarea produselor alimentare, reducând astfel pierderile și risipa. Nu în ultimul rând, porționarea cu alimente reci oferă un grad mai mare de igienă, mai puțin risipă și o prezentare mai bună a preparatelor. Avantajul de a îmbunătăți igiena alimentelor, beneficiile nutriționale și operaționale, face ca QUICK FROST să fie un element important al echipamentelor de bucătărie pentru a răspunde nevoilor furnizorului de calitate, eficiență și economii
Modele disponibile :
QF 5 – 5 GN 1/1 – 82802220
QF 10 – 10 GN 1/1 – 82802100
QF 20 – 20 GN 1/1 – 82802200
QF 40 – 40 GN 1/1 – 82803000
Date tehnice
Model | QF/5 | QF/10 | QF/20 | QF/40 |
Capcitate tăvi | 5 GN1/1 | 10 GN 1/1 | 20 GN 1/1 | 40 GN 1/1 |
Conexiune electrică | V 230.1.50+N+E | V 400.3.50+N+E | V 230/400.3.50+N+E | V 230/400.3.50+N+E |
Putere instalată | 1 kW | 2 kW | 4 kW | 9,5 kW |
Puterea compresorului | 1200 frig/h | 2600 frig/h | 15000 frig/h | 19200 frig/h |
Răcirea bateriei de condens | aer | aer | apă sau aer | apă |
Admisia apei reci | – | – | Ø 1/2″ | Ø 1″ |
Scurgerea apei | – | – | Ø 1″ | Ø 1″ |
Refrigerator | R 134 A sau R 404 A | R 404 A | R 404 A | R 404 A |
Greutatea mașinii | 110 kg | 200 kg | 285 kg | 485 kg |
Nivel de sunet | 63 dBA | 63 dBA | 65 dBA | 65 dBA |
O menținere perfectă și îndelungată a mâncării gătite
Răcirea rapidă este fundamentală pentru a limita microbii din dezvoltare în acord cu regularizăriile în forță. Dezvoltarea maximă a bacteriei are loc între temperaturile de +65°C la 8°C. Prin urmare, este clar că mâncarea gătită trebuie să fie redusă la o temperatură sigură de 8°C cât mai repede posibil, în mod special dacă nu sunt pentru consumare imediată. Tabelol de mai jos oferă o ilustrație signifiantă de cum, într-un proces standard de producție, contaminarea mâncărurilor variază cu temperatura. Contaminația tuturor mostrelor răcite la temperatură ambientală, în termeni de micro-organisme aerobice per gram, este cam de zeci de ori mai mare decât cea prezentă la început.
Chiar și dacă sunt stocate la +2°C, după douăsprezece ore, contaminațiea crește mai departe (această contaminare este mai evidentă în mostrele solide).
În caz contrar, mostrele răcite cu QUICK FROST arată că calitatea inițială a bacteriei este ori neschimbată ori mai puțină. Pe lângă asta, după douăsprezece ore de stocare la +2°C, nu prezintă deloc vreo creștere de contaminare. Aceste date arată cum QUICK FROST, cu răcire rapidă, reduce contaminarea inițială a mâncării și prelungește perioada în care aceste micro-organisme sunt adormite, prin urmare crește timpul de stocare a mâncărurilor gătite.
Soluții noi de operare
Răcirea rapidă a temperaturii a mâncărurilor proaspăt făcute nu doar garantează igienă maximă, dar permite și operațiile de producție să fie separate de cele de distribuție. Asta este o modalitate adecvată de optimizare a muncii și costurilor. Cu atât mai mult, permite stocarea mâncărurilor pre-gătite rezolvând în acest fel problemele de producție și permite operatorilor din bucătărie să exploateze procesarea și echipamentul de bucătărie la maxim, cu posibilitatea de a executa mai multe cicluri de producție în timpul zilei. În final, QUICK FROST face posibilă optimizarea ciclului de producție pe linia rece. De fapt, Nilma a proiectat răcitorul astfel încât căruciorul să intre și într-un cuptor konvectio și Konvectio -Steam, pe o linie de sistem modulară.
Respect deplin al calității
Pentru a asigura o igienă perfectă, care este caracteristica calitativă de bază a mâncărurilor, QUICK-FROST poate fi echipat, la comandă, cu o imprimantă programată pe timp cu funcția de a înregistra datele procesului de răcire al produsului. Cu acest sistem, Nilma oferă o soluție concretă pentru noile probleme ridicate de certificatul ISO 9000 și standardele HACCP. În adiție la acel aspect, pentru a menține calitățile organoleptice a mâncărurilor pre-gătite, în acord cu regulațiile de igienă și sănătate, reducerea de temperatură trebuie regulată într-o manieră în care viteza maximă de răcire a produsului nu este depășită. Pentru acest motiv QUICK-FROST este echipat cu o sondă de temperatură nucleică ce arată temperatura centrală a produsului pe un afișaj pe exteriorul mașinii. Durează de la 40 la 60 de minute ca temperatura să scadă de la +65°C la +8°C pentru 60/80 kg de produs. Acest sistem respectă calitățile particulare a mâncărurilor procesate timp cu timp și, menținând caracteristicile acestora, evită crearea unor bucăți înghețate ce le pot altera.
Operație sigură garantată prin sistemul de control HACCP
La cerere, QUICK FROST poate fi echipat să ruleze programul “Creative Control Machine Point” de la Nilma. Acest program este capabil de a înregistra, nu numai funcția de temperatură/timp, dar și ingredientele, calitatea și procedee de executare oricărei rețete. Datele colectate sunt înregistrate și salvate într-un fișier special în computerul bucătarului.
Căruciorul este practic și ușor de manevrat
Datorită căruciorului exclusiv care poate fi insertat direct în camera de răcire, cu QUICK FROST munca în bucătărie devine cu adevărat mai rațională. Nilma a proiectat acest cărucior considerând nevoia de răcire a mâncărurilor după gătire. Pentru acest motiv căruciorul se potrivește în Konvectio-Steam și alte transferuri de tăvi pot fi evitate.
Caracteristicile
Structurale
- Construcție cu zid dublu din oțel inoxidabil 18/10, izolat complet cu poliuretan expandat, fără CFC
- Structura de suport din oțel inoxidabil 18/10 cu picioare ajustabile
- Camera de răcire din oțel inoxidabil 18/10 deschis, partea de jos este modelată asfel încât să permită scurgerea condensului
- Ușă cu zid dublu din oțel inoxidabil 18/10 cu mâner
- Compresorul și evaporatorul sunt încorporate într-o carcasă inspectabilă
- Sisteam de ventilație forțată echipat cu 2 ventilatoare electrice, puternice din oțel inoxidabil 18/10 (QF 10-20-40)
Funcționale
- Sonda de temperatură nucleică legată la un afișaj electronic digital pe panoul de control
- Panou de control complet cu: regulator de temperatură electronic, selector de start/stop, bec de funcționare, bec de avertizare cum că temperatura dorită a fost atinsă, bec indicator de blocare a compresorului. Panoul de control al lui QF 5 este complet electronic.
- Viteză dublă de răcire a produsului (moale sau tare) cu sistem de verificare a temperaturii aerului (QF 10-20-40)
- Aplicare a gazului de refrigerare fără CFC (R134A-R404A)
- Sistem de siguranță pentru prevenirea aparatului de refrigerare din depășirea valorilor de oerare normale când temperatura produsului este mai mare de 100°C
Accesorii – OPTIONAL
C[RUCIOR PENTRU QUICK FROST 10: cu etajieră din grilaj montat pe roți, echipat cu sistem de agățare rapidă la răcitor, 2 roți fixe și 2 roți pivotante cu frână.
- Din oțel inoxidabil 18/10
- Capacitate: 10 tăvi GN 1/1
- Dimensiuni: 550x600x1460 mm
CĂRUCIOR PENTRU QUICK FROST 20: cu etajieră fixă din grilaje ce încape în camera de răcit, echipat cu mâner detașabil, 2 roți fixe și 2 roți pivotante cu frână.
- Din oțel inoxidabil 18/10
- Capacitate: 20 tăvi GN 1/1 sau 10 tăvi GN 2/1
- Dimensiuni: 700x890x1250 mm
CĂRUCIOR PENTRU QUICK FROST 40: cu etajieră fixă din grilaje ce încape în camera de răcit, echipat cu mâner detașabil, 2 roți fixe și 2 roți pivotante cu frână.
- Din oțel inoxidabil 18/10
- Capacitate: 40 tăvi GN 1/1 sau 20 tăvi GN 2/1
- Dimensiuni: 850x750x1860 mm
TĂVI din oțel inoxidabil sau acoperite cu teflon, gastronorm GN 1/1 (530×325 mm) sau GN 2/1 (530×650 mm), disponibile în înălțimi de 20-40-65 mm.
GRILAJE din oțel inoxidabil sau placate în Crom, gastronorm GN 1/1 (530×325 mm) sau GN 2/1 (530×650 mm).
CONTAINERE din oțel inoxidabil mărime completă sau perforate, gastronorm GN 1/1 (530×325 mm) sau GN 2/1 (530×650 mm), disponibile în înălțimi de 20-40-65-100-200 mm.
IMPRIMANTĂ pentru înregistrarea procesului de răcire. Arată numărul de operații, data, ora și temperatura produsului.
Condiții și rezultate ale testelor pe răcire rapidă
Tip de mâncare (condiții de răcire) |
Greutatea mostrei (g) | Temperatura la centrul produsului (°C) | Timp de răcire în minute | Micro-org. aerobice | Micro-org. pathogenice | |||
Start exp. | Sfârșit exp. | Start exp. | Sfârșit exp. | După 12 ore | ||||
VITĂ FIARTĂ | ||||||||
(temp. ambientă) | 1300 | +76 | +35 | 75 | <50 | 3X102 | 103 | nil |
(răcitor) | 1350 | +76 | +8 | 52 | <50 | <50 | <50 | nil |
FRIPTURĂ DE CURCAN UMPLUT | ||||||||
(temp. ambientă) | 600 | +73 | +34 | &) | 2×102 | 3×103 | 2×104 | nil |
(răcitor) | 650 | +73 | +8 | 50 | 2×102 | 102 | 102 | nil |
SUPĂ DE OREZ | ||||||||
(temp. ambientă) | 1150 | +82 | +30 | 45 | <50 | 5×102 | 9×102 | nil |
(răcitor) | 1200 | +82 | +5 | 34 | <50 | <50 | <50 | nil |
SOS BECHAMEL | ||||||||
(temp. ambientă) | 580 | +74 | +29 | 35 | 50 | 3×102 | 5×102 | nil |
(răcitor) | 600 | +74 | +2 | 20 | 50 | <50 | <50 | nil |
Recenzii
Nu există încă recenzii.