LINII DE PRELUCRARE A TOMATELOR – PROCESAREA SOSULUI DE ROSII PISATE


Descrierea unei operațiuni tipice de prelucrare a rosiei  „passata” realizată din roșii proaspete.

Descriere

Producția de rosii pasate are loc în mod normal în timpul primei perioade a sezonului de roșii, când roșiile proaspete oferă cea mai bună calitate; se utilizează o varietate adecvată de roșii pentru a obține: conținut ridicat de celuloză, conținut ridicat de pectină, conținut ridicat de pastă și conținut redus de semințe. Recoltarea va avea loc numai atunci când roșiile sunt complet coapte, roșu aprins și sunet. Passata trebuie făcută numai din roșii proaspete 100% (în ceea ce privește legea italiană); singurele ingrediente adăugate permise sunt sarea, busuiocul și acidul citric. Cu toate acestea, mai mulți producători nu permit adăugarea de acid citric, iar această alegere de comercializare îi obligă să folosească numai roșii cu un pH natural mai mic de 4,4.
Prelucrarea Passata urmează în esență aceiași pași utilizați pentru alte produse din roșii, cum ar fi:
· Descărcarea roșiilor proaspete din coșurile de 300/450 kg în canalul de alimentare; este recomandabil să nu transportați roșiile în vrac pentru a proteja fructele de deteriorările mecanice.
· Spălarea și sortarea roșiilor pentru a elimina fructele putrezite și toate fructele care nu sunt potrivite pentru producția de bună calitate; în producția de pasate operația de sortare este un factor cheie pentru a reduce prezența matrițelor și pentru a îmbunătăți calitatea produsului finit; sortarea poate fi efectuată nu numai manual, ci și prin dispozitive electronice / optice.
· Roșiile selectate sunt apoi tăiate și încălzite rapid în sistemul hot-break. Produsul tocat trebuie încălzit cât mai repede posibil până la 95/100 ° C pentru a menține vâscozitatea naturală a produsului prin dezactivarea enzimelor.
· Roșiile tocate pot merge acum la unitatea cu două trepte pulper-finisher.
· Acest produs poate fi parțial concentrat sau în secțiunea de ambalare. Dintre cele mai comune tipuri de ambalaje pe care le menționăm doar, cel din cărămidă sau din sticle de sticlă. Ambele sunt realizate prin tehnologia de umplere la cald.
Passata este pasteurizată și trimisă la 85/88 ° C în secțiunea de umplere.
În cazul sticlelor de sticlă, după umplere și acoperire, sticlele trec printr-un pasteurizator de tunel pentru menținerea-răcirea la temperatura ambiantă.

· Verificarea vidului în interiorul fiecărui recipient cu îndepărtarea automată a recipientelor defecte;

· Ambalarea finală în cutii de carton sau în tăvi cu folie de folie termocontractabilă.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „LINII DE PRELUCRARE A TOMATELOR – PROCESAREA SOSULUI DE ROSII PISATE”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by