Ce este HoReCa si ce reprezinta aceasta industrie ? este o intrebare pe care si-o adreseaza foarte multi
Este folosit fie sub forma HoReCa sau Horeca.
Horeca este de fapt o abreviere pentru 3 cuvinte Hoteluri, Restaurante si Cafenele (Catering) folosit cel mai mult in Europa si anume in Scandinavia (Suedia, Norvegia, Danemarca, Islanda si Finlanda), Benelux (Olanda, Belgia si Luxemburg) si Franta. Acest termen este folosit in industria ospitalitatii pentru a transmite foarte clar o activitate ce se refera simultan la servicii de cazare si alimentatie (mancare si bautura).
Ex. O pensiune de o margareta care ofera servicii de cazare face parte din industria Horeca la fel ca un hotel de 5 stele.
O definitie mai tehnica pentru horeca ar fi: ansamblul echipamentelor si utilajelor, produselor, accesoriilor, resurselor umane si serviciilor care sunt folosite in aceasta industrie, de la echipamente, oameni, alimente, consumabile, mobilier, textile, software si tehnica de calcul
Cine face parte din sectorul Horeca ?
Unitati de cazare: horeluri, moteluri, hosteluri, cabane, pensiuni, apartamente si case autorizate pentru servicii de cazare, campinguri si alte structuri de cazare
Servire mancare si bauturi (alimentatie publica) restaurente, pub-uri, baruri, pizzeria, cafenele, fast food, cofetarii, patiserii, catering si alte forme de organizare de alimentatie publica
Produse si producatori: consumabile, materie prima, produse de artizanat produse alimentare si nealimentare
Resurse umane: tot ceea ce inseamna oameni pe tot fluxul de functionare, lucratori comerciale, personal de servire-primire, marketing si vanzare, suport online si telefonic, marketing, middle si top management, distribuitori
Echipamente, accesorii, consumabile si tehnica de calcul: toate utilaje angrenate in fluxul de lucru, echipamente de productie si prezentare, dozaj, vesela, distributie, servire, consumabile si echipamente de lucru si protectie, platforme online si software de gestiune a activitatii
Cum incepi o afacere in domeniul Horeca ?
Industria ospitalitatii sau segmental HoReCa a fost intotdeauna un domeniu de activitate foarte atragator pentru multi intreprinzatori
La fel ca si alte domenii de activitate aceasta industrie a cunoscut o transformare in ultima perioada si este important sa tinem cont de cateva aspecte inainte de a incepe aceasta afacere.
Strange cat mai multe informatii mai ales daca nu ai experienta in acest domeniu
Fa un plan de afaceri, ai nevoie de o harta pentru a naviga si pentru a atinge obiectivele propuse
Fa rost de bani, ca in orice start up finantarea este foarte importanta, ar fi ideal sa pornesti fara nici un imprumut, daca ai nevoie de finantare prin fonduri europene in domeniul Horeca poti cit un articol in acest sens aici sau poti afla solutiile noastre de finantare in Horeca
Spatiul, dupa cum bine stim locatia si accesul la ea este foarte importanta
Legalitate, vezi de ce forma juridica si autorizatii ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea
Echipamente – poti obtine echipamente horeca noi si de cea mai buna calitate in rate sau leasing, noi cei de la Gastroprofis.ro avem astfel de solutii pentru tine, ramane doar sa ne contactezi
Resurse umane, aceasta afacere se bazeaza foarte mult pe oameni, allege foarte bine cine vrei sa-ti reprezinte afacerea
Marketing si distributie, aceste elemente pot face diferenta mai ales in perioade de criza, tot ce inseamna de la prezenta pe anumite aplicatii de livrare la domiciliu pana la propria platforma de comanda si transport
Sectorul HoReCa este unul dintre cele mai dinamice industrii din intreaga lume, insa cu toate acestea, calitatea si profesionalismul serviciilor oferite raman pe primul loc.