LINII DE PRELUCRARE VEGETALE – SOLUTII DE PORTIONARE A SPANACULUI


Soluții de portionare a spanacului – Blanched – Spanac fiert sau Molokhia sau alte frunze

Descriere

„EASYCUBE” poate găsi aplicații pentru dozarea / porția altor produse precum:
produse lichide pre-congelate / dense sau semidense cu părți solide în suspensie;
produse congelate în bucăți pe „veg-burghers”;
orez sau paste prajite cu sosuri sau legume;
tocat tocat amestecat cu legume;
etc .;
„EASYCUBE” poate fi echipat cu „design porțiuni personalizate” care ajută la identificarea „produsului și producătorului” pe piață și în special de la consumatori. Matrițele cu „formă amuzantă” (cum ar fi: animale sau forme geometrice) sunt disponibile pentru un impact ușor și prietenos pentru „copiii” consumatorilor mai tineri.

Soluțiile permit producătorilor  să:

SA separă diferitele faze de producție (producție-porționare de ambalajul final)
Ambalaje realizate într-o etapă ulterioară (după congelare) ca orice alte produse IQF (ideale pentru ambalatori)
Costuri mai mici de producție (pierderi minime în timpul procesării și combinații ideale de cântărire / ambalare (prin utilizarea cântăritoarelor cu capete multiple); datorită acestui fapt,% din ambalajul peste greutate în pungi finale este redus dramatic.
Sistemul de cântărire și ambalare necesar este același ca și pentru produsele IQF
Lasă integritatea în protecțiile finale
Usor de schimbat peste piese (matrite pentru diferite dimensiuni si forme ale portiunii)
Practicarea unei utilizări practice (consumul produsului de către consumatori)

Este o unitate de porționare special concepută pentru produse cu frunze, cum ar fi:

albit răcit SPANAC – MOLOKIA – FRUNZE DE SFECLĂ – ENDIVE – CICORIE – FLORI DE RAPĂ etc.
sau pentru produse mixte precum:

spanac și brânză mozzarella;
crema de spanac si lapte sau smantana sau besciamella;
smântână de varză și lapte sau smântână sau besciamella; etc .;
În timpul proiectării am fost atenți la alte aplicații posibile, diferite de produsele cu frunze, în afara sezonului de frunze.

EASYCUBE” poate fi echipat cu „design porțiuni personalizate” care ajută la identificarea „produsului și producătorului” pe piață și în special de la consumatori. Matrițele cu „formă amuzantă” (cum ar fi: animale sau forme geometrice) sunt disponibile pentru un impact ușor și prietenos pentru „copiii” consumatorilor mai tineri.

Concept de lucru
Produsul este alimentat direct în buncărul de alimentare printr-un lift, iar nivelul produsului este ținut constant sub control.
Operațiunea are loc în următoarele secvențe:
Presare / Formare: sistemul este complet controlat cu motor „fără perii” – actuatori, iar logica permite să aducă doar viteza și puterea necesare pentru optimizarea rezultatelor în funcție de tipul de capacitate al parametrilor de procesare a produsului și forma finală. Acest sistem permite controlul presiunii aplicabile și determinarea cantității de apă vegetală / naturală (în interiorul produselor) rămasă în porțiunile finale.
Formare / Turnare: prin umplerea „găurilor” (feminine) ale matriței. Dimensiunile / dimensiunea și forma pot fi diferite în conformitate cu designul matriței și este posibil să o schimbăm în câteva minute doar cu o „schimbare peste piesă” a matriței diferite. Motorul „fără perii” – dispozitivele de acționare și comenzile relevante permit umplerea corectă a „găurilor”, în conformitate cu parametrii prefixați, cum ar fi:
– Timp de apăsare;

– Putere de presare;

– Felul produsului;

– Dimensiuni portiuni;

– Parametri de procesare anteriori (albire – răcire);

– Capacitate:

– Cantitatea de apă dorită în porții finale:

– Etc.
Tăierea: este posibilă datorită unui „cuțit” auto-reglabil controlat pneumatic. Materialul special al cuțitului și presiunea aerului aplicată pentru a avea tăierea ideală a fibrelor produsului în conformitate cu duritatea fibrelor și ciclul de albire aplicat.
Ejectarea porțiunilor: un ejector mecanic (tată) controlat de un motor „fără perii” – dispozitivul de acționare sincronizat cu sistemul asigură evacuarea porțiunilor în transportorul cu bandă de colectare. Acest transportor permite o inspecție manuală vizuală a acelorași porțiuni înainte de a intra în congelator. Aceste câteva secunde permit să aibă un timp adecvat de deshidratare sau să pulverizeze puțină apă suplimentară în porții înainte de a intra în congelator.
Transportor de colectare: porțiunile expulzate sunt colectate / transportate printr-o centură specifică, care, practic, conduce acele porțiuni într-un congelator, dar oferă și următoarea posibilitate:
– Ultima inspecție înainte de congelator;

– Timp de păstrare pentru o mai bună deshidratare a produsului;

Si eventual

– Pre-glazurare (interior și / sau exterior) întotdeauna înainte de a intra în congelator; (această soluție poate fi adoptată în funcție de tipul de congelator disponibil și nu pentru toate tipurile / mărcile)

Principalele caracteristici

Integritatea frunzelor: datorită acțiunii puternice, dar blânde a unității de presare. Apăsarea are o mișcare alternativă „sus și jos”.
Controlul presiunii: un software dedicat controlează puterea aplicată în conformitate cu tipul de produs și parametrii de procesare.
Sistem de tăiere: datorită tipului de material și forma nu are nevoie periodic sau de întreținere / claritate.
Funcționare automată: nu este necesară prezența continuă a unui operator.
PLC cu „ecran tactil”: un operator sau supraveghetorul de producție poate accesa cu ușurință la meniul programului pentru o reglementare imediată atunci când este necesar, în cazul diferențelor în caracteristicile produsului.

Principalele avantaje

Contaminarea produsului: fiind un sistem mecanic, nu există nicio posibilitate de a avea orice tip de contaminare cauzată de fluide de conducere.
Contaminare acustică „Zgomot”: fiind un sistem mecanic unitatea nu produce niciun zgomot sau contaminare acustică, în comparație cu celelalte mașini hidraulice disponibile pe piață.
Accesibilitate foarte ușoară: în timpul proiectării s-a acordat multă atenție proiectării unei mașini care să permită un acces cu adevărat „prietenos” pe fiecare punct, în timpul curățării și igienizării la sfârșitul fiecărei ture și în caz de întreținere. Buncărul de alimentare este fixat pe ghidul căilor ferate și este ușor de deplasat. Sistemul nu include și macara sau ridică pentru demontarea pieselor grele, datorită proiectării specifice și realizării mașinii.
Curățare și igienizare: în timpul proiectării s-a acordat multă atenție și proiectării unei mașini cu un punct minim real (aproape fără) niciun punct de acumulare a murdăriei în timpul funcționării, în plus, unitatea este prevăzută cu duze pentru o spălare rapidă.
Ciclul periodic de curățare-spălare: sistemul include o spălare periodică a benzii transportoare colectoare, pentru a minimiza murdăria și acumularea de bacterii în timpul procesului.
Conținutul de apă în produsul final: datorită combinației dintre piesele selectate și sistemul de control al funcționării, porția finală rezultă „mai puțin stresată” și conține o cantitate mai mare de apă vegetală și, prin urmare, porțiunile mențin proprietăți mai apropiate ale sărurilor, calciu și fibre și alte caracteristici naturale ale produselor proaspete.

Descrierea utilajului

FORMARE – UNITATE DE PORȚIONARE Mod. EASYCUBE….

o mașină mecanică complet controlată electronic, iar designul și compoziția sa parțială sunt adevărata valoare adăugată pentru utilizarea finală, datorită imposibilității de a contamina produsul și „funcționării ușoare – funcționare și design ușor de curățat”.

Mașină complet din oțel inoxidabil.

Completează cu:

Piese în contact cu produsul:

Cadrul mașinii și piesele principale din: oțel inoxidabil AISI 304;
Cuțit în: tip „duplex” din oțel inoxidabil;
Polietilenă și rășină acetaliică;

Mașină completă cu picioare reglabile pentru o aligment / nivelare și poziționare corectă;

Sistem de control al nivelului complet al oglinzii din buncăr simțit, duză de spălare

Buncărul de alimentare este poziționat pe ghidajele căilor ferate pentru deschiderea ușoară a mașinii, operarea de curățare și accesibilitatea;

Stație de presare și formare:

Proiectare și schimbare ușoară a pieselor (matriță masculină și feminină);
Matrita (masculina si feminina) din material plastic alimentar special.
Cuțit de tăiere / răzuire auto reglabil și controlat pneumatic .;
Putere de presare reglabilă în funcție de produs;

Protecții de siguranță:

Uși laterale accesibile cu întrerupătoare de siguranță;
Toate piesele deschizabile sunt protejate cu întrerupătoare de siguranță;

Motor „fără perii” – actuator liniar: „EASYCUBE” este echipat cu 4 motor „fără perii” – actuatoare liniare dimensionate corespunzător și selectate în conformitate cu aplicația specifică.

Acest tip de soluție și sistemul de control permit să aibă în mod constant și continuu poziția actuatorului sub control, pe fiecare motor specific și în special:

Împingerea puterii necesare pentru a atinge poziția corectă și timpul necesar:
Viteza și accelerația fiecărui actuator liniar;
Controlul constant al puterii absorbite pe fiecare actuator unic cu posibilitatea de a optimiza și regla acțiunea de împingere;
Logică pentru sistemul de supraveghere continuă a celor 4 comenzi ale actuatoarelor
Logică pentru controlul continuu al presiunii asupra produsului, pe matrița finalizată la umplerea corectă a matriței produsului.
Bandă transportoare de colectare pentru colectarea porțiunilor, din material plastic alimentar, cu trecere liberă largă pentru a facilita secvența de deshidratare și / sau tratamentul pre-geam și, de asemenea, ultima inspecție manuală de către operator.

Panou de control: din oțel inoxidabil AISI 304 IP65, complet cu:

„Ecran tactil” PLC;

De obicei, este completat cu o matriță realizată în conformitate cu nevoile clientului.

SISTEM CONTINU DE FILTRARE A APEI VERDE

Acest lucru permite recuperarea „apei verzi” cu proprietăți de spanac, trecând la un sistem de filtrare și având posibilitatea de a adăuga înapoi această apă în porțiune, înainte de înghețare sau după aceea ca apă de geam.

Sistem complet cu:

Filtru cu tambur cu autocurățare cu spațiu de filtrare de 0,25 mm
N.2 Pompa specială pentru lichid și solid (pentru două aplicații diferite)
Conexiuni de conducte
Program PLC specific pentru această aplicație.

SISTEMUL DE INJECȚIE ÎN PORȚIUNI PENTRU FUNCȚIONAREA INTERIORĂ A VITRINĂRII

Apa filtrată mai devreme ar putea fi injectată în porțiune pentru geamurile interioare cu aceeași „apă verde”.

Media câștigului în greutate: între 5 și 10%
(aceasta este o valoare media valabilă pentru aproape fiecare porțiune)

SISTEM DE RACIRE A APEI VERDE

Acest sistem este conceput pentru a menține rece „apa verde” filtrată mai devreme pentru a controla mai bine condițiile micro biologice, pentru a îmbunătăți calitatea apei și pentru a oferi o stare mai bună pentru următoarele utilizări ale aceleiași ape.

SISTEM DE ÎNGRIJIRE A APEI VERDE PENTRU PRE-RĂCIREA CONTINUĂ A PRODUSULUI ÎN ALIMENTARE

Acest sistem a fost studiat pentru a recupera în totalitate apa care iese din spanac datorită acțiunii de presare a unității de formare, având ca rezultat randamentul maxim; să dea înapoi în produs aceeași apă, care are aceleași proprietăți de spanac „săruri, fibre etc.” și să răcească produsul care vine din linie.

Această soluție permite procesarea a 100% din fluxul de spanac, prin producerea de gheață verde care trebuie amestecată – adăugată în fluxul principal al produsului direct în transportorul-elevator de alimentare pentru a-l răci înainte de a ajunge în stația de formare.

Scopul final este de a produce porțiuni cu mai mare

Conținutul de apă „verde”;
produs de calitate mai bună, prin adăugarea „apei verzi”;
îmbunătățirea ciclului de congelare al congelatorului, prin hrănirea produselor mai reci;
economii relative în consumul de energie;
etc.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „LINII DE PRELUCRARE VEGETALE – SOLUTII DE PORTIONARE A SPANACULUI”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by