LINIE PROCESARE PREPARARE FRUCTE – PUREE SI CONCENTRAT


Pentru :

Recipiente flexibile aseptice , Recipiente flexibile neaseptice,Pungi/plicuri umplute la cald,Sticle de sticlă umplute la cald, Sticle PET/HDPET umplute ultra-curat ,

Descriere

PROCESUL DE BLENDING & PREPARARE

Vă descriem prin prezenta sistemul de dozare/amestecare de care aveți nevoie pentru a vă procesa semifabricate precum piureurile naturale sau concentratele de suc primite în butoaie aseptice necongelate de aproximativ 200 L fiecare, pentru producerea de sucuri de băut.

Acest sistem va utiliza cazane de amestecare pentru amestecare la cald sau la rece, schimbatoare de caldura de tip multituburi drepte sau ondulate pentru preincalzirea si pasteurizarea (sterilizarea in cazul umplerii aseptice) a produsului, dezaerator in vid, un omogenizator pentru produsul amestecat fierbinte, unitate de preparare a apei supraincalzite pentru alimentarea cu medii de incalzire la toate utilitatile, unitate independenta CIP.

Pompele cu acționare electrică/pneumatică vor goli butoaiele pline de materiile prime cu produs și vor alimenta rezervoarele tampon. Din rezervorul/rezervele tampon produsul este livrat la ibric/ele de amestecare. Ibric/ele va permite ingredientelor să fie amestecate, amestecate; dacă este necesar, apa rece ar putea fi furnizată la grija cumpărătorului pentru mantaua dublă izolată a rezervoarelor de amestec pentru a răci produsul. Siropul fierbinte (preîncălzit cu un schimbător de căldură încălzit cu abur) este furnizat la ibric/ele împreună cu produsul. Liniile de ingrediente dedicate (apă, sirop și produs), fiecare cu un debitmetru, sunt conectate la ibric/i. Produsul este reciclat continuu în interiorul ceainicului.

Acidul citric și ascorbic sunt pregătiți într-un rezervor separat în care acizii (sub formă de pulberi) sunt adăugați manual, apa este adăugată printr-un debitmetru, soluția finală este reciclată și furnizată de o pompă centrifugă.

Amestecul amestecat și cald din interiorul ceainicului este supus unei reciclări continue în timpul căreia valorile °Brix (solide totale) sunt verificate continuu cu ajutorul unui refractometru electronic. Este la latitudinea operatorului (modul manual) sau a PLC-ului (modul automat) să livreze produsul finit în rezervorul tampon după ce valorile dorite setate au fost potrivite.
Produsul finit este acum livrat în rezervorul tampon pentru tratarea finală înainte de umplere. Rezervorul-tampon menține produsul cald datorită unei cămașe izolatoare. O pompă volumetrică va livra produsul la debitul dorit printr-un preîncălzitor pentru a-și crește temperatura până la 60°C și a-l trimite în dezaerator și de aici printr-o pompă PD la omogenizator.

Omogenizatorul care funcționează la 250 de bari va face ca produsul final să fie neted și va reduce fenomenele de sinereză (separarea lichidului de solide) și, de asemenea, va pompa produsul către schimbătorul de căldură final (pasteurizator sau sterilizator) și către secțiunea de reținere pentru a crește temperatura de la 60°C până la 92-95°C (pasteurizator) sau până la 105-110°C (sterilizator) sau orice este recomandat de laboratorul de control al calității sau de o rețetă specifică, în funcție de pH și alte caracteristici a produsului. În cazul în care temperatura setată de pasteurizare/sterilizare nu este atinsă la capătul secțiunii de reținere, o supapă cu trei căi va devia produsul într-un schimbător de căldură tubular de răcire și îl va returna în rezervorul tampon. Dacă produsul s-a potrivit cu temperatura de pasteurizare dorită/setată, acesta va fi lăsat să treacă printr-un răcitor tubular pentru a reduce temperatura la 75°C și pentru a fi livrat în buncărul de primire a umplerii. Un debitmetru magnetic va arăta volumul potrivit de produs livrat la umplere.

Pentru a menține constantă presiunea de umplere, sistemul este prevăzut cu o electrovalvă cu trei căi și funcționează cu un debit de admisie peste aproximativ +15% din debitul nominal de umplere.
Produsul finit astfel obtinut este
potrivit pentru „umplere la cald” sau
„ultra curat”, precum și
umplutură „aseptică”.

OPȚIUNI DE UMPLERE

Majoritatea sucurilor sunt „umplute la cald” la 85-90°C fie în sticle de sticlă, cutii metalice, fie recipiente flexibile din folie de aluminiu de diferite tipuri. Umplerea la cald în sticle PET este posibilă, dar va necesita material HD-PET (sticle de înaltă densitate și mai scumpe) adecvat pentru a rezista la temperaturile ridicate de umplere.

În cazul în care procesorul preferă să folosească sticle convenționale PET, tehnologia de umplere poate fi așa-numita „ultra clean”. Această opțiune permite procesorului să folosească sticle convenționale PET (nu HD-PET), dar puțin mai groase (greutate 15-20 gr pentru sticla de 1 L în comparație cu sticlele de apă). Procesul include o preîncălzire a sticlelor PET până la 80°C în timpul spălării, umplerea produsului la 75°C (în general încălzit la 95°C timp de 30” și răcit la 78°C); pH-ul produsului ≤ 4,2, umplutură de tip curat cu flux laminar de aer steril sau în interiorul unei camere curate, igienizare capace UV, apoi sticlele sunt răcite la 40 °C. Perioada de valabilitate a produsului pentru sucurile de fructe este de până la 12 luni la temperatura ambiantă, în funcție de tipurile de fructe, concentrația fructelor și oxigenul rezidual din sticlă. Conținutul ridicat de pulpă (până la 50%) necesită un proces bine conceput înainte de umplere, pentru a evita depunerea pulpei în timpul vieții comerciale a produsului. Sunt permise toate tipurile de sucuri de fructe. Fără expunere la lumina directă a soarelui sau la temperaturi extreme. Pentru a spori protecția împotriva luminii, tipul de etichetă trebuie să fie înfășurat și să fie de preferință cu culori închise, acoperind cât mai mult posibil suprafața sticlei. Sticlele colorate și/sau materialele cu barieră la lumină pentru ambalajele secundare sunt, de asemenea, recomandate pentru produsele cu sensibilitate ridicată la lumină.

Ori de câte ori este necesară o umplere aseptică, opțiunea reală este utilizarea containerelor flexibile de tip cărămidă, definite în general ca tetra pack sau tetra prismă, care sunt disponibile de la mai multe companii. Utilizarea sticlelor PET cu tehnologie de umplere aseptică poate fi justificată doar pentru viteza de umplere care depășește 20/30.000 bph și implică investiții mult mai mari. Produsul care urmează să fie umplut aseptic va fi mai întâi sterilizat pe baza pH-ului până la 105-115°C și menținut la această temperatură pentru un timp variabil de la 30 până la 60 de secunde, după care va fi răcit la 25/35°C și umplut la rece de înseamnă o umplutură aseptică care este sterilizată cu substanțe chimice adecvate înainte de începerea producției. Umplerea la temperatură scăzută va îmbunătăți caracteristicile de calitate ale produsului. Tehnologia de umplere aseptică va prelungi perioada de valabilitate a produsului fără a fi necesară depozitarea la rece.

CIP

Unitatea automată de curățare și spălare poate fi un sistem cu o singură linie capabil să CIP și să clătească o secțiune a conductei la un moment dat sau mai multe linii atunci când sunt prevăzute conexiuni individuale și pompe pentru a funcționa simultan pe diferite piese de echipament. Sistemul, care este controlat de PLC, funcționează datorită a trei rezervoare de preparare în care apa, acidul și substanța caustică sunt pregătite în proporțiile convenabile, încălzite de un schimbător de căldură cu plăci încălzite cu abur și pompate cu o pompă centrifugă de înaltă presiune către fiecare punct de utilități. Debitul de curățare retur este verificat de un indicator de conductivitate care va indica dacă soluția este încă „activă” și poate fi folosită din nou sau nu. În acest moment, operatorul poate decide dacă să colecteze soluția în rezervor pentru a fi utilizată din nou sau să o deverseze în stația de canalizare sau de regenerare.

LA CERERE VARIANTE – PERSONALIZATE FIECARUI CLIENT SOLICITANT !

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „LINIE PROCESARE PREPARARE FRUCTE – PUREE SI CONCENTRAT”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by