
Ti-ai dori sa poti pastra alimentele proaspete mai mult timp? Chiar si in congelator, dupa o perioada de timp, prind gust sau miros neplacut. Nu ar fi interesant sa scoti carnea dupa 2 ani din congelator si sa arate la fel ca in prima zi? Afla ca exista un aparat care face minuni in privinta alimentelor, pastrandu-le proaspete si gustoase. In cele ce urmeaza iti vom prezenta un top 3 motive sa cumperi un aparat de vidat alimente.
- Aparat de vidat alimente pentru pastrare un timp indelungat!
Oxigenul este principalul factor care influenteaza calitatea produselor alimentare in timp. Chiar daca asezi mancarea intr-un congelator intr-o punga obisnuita, produsul in cauza are acces la oxigen si, deci, se va oxida. In timp, sunt alterate proprietatile, isi schimba gustul, mirosul si infatisarea in functie de celelalte alimente cu care se invecineaza in congelator.
O metoda excelenta pentru a te asigura ca ai parte de alimente proaspete si rezistente mai mult timp este sa le videzi in pungi de plastic. Un aparat de vidat alimente absoarbe tot aerul din punga si o sigileaza in timp record. Astfel, calitatea produsului ramane. In continuare vom detalia cele mai importante beneficii de care te poti bucura daca apelezi la o astfel de solutie in bucataria ta.
Carnea este un subiect sensibil deoarece nu rezista mult timp, nici macar in congelator. Dupa 6 luni incepe usor-usor sa prinda miros si gust ciudate. De multe ori, cumparam mai multa carne decat mancam si suntem tentati sa aruncam restul. Acest lucru presupune alte cumparaturi in curand, alta carne aruncata si tot asa! Nu ai vrea sa rupi cercul vicios congeland restul de carne pentru data viitoare? Vidata si congelata, carnea de orice tip poate rezista pana la 3 ani. Acelasi termen se aplica si pentru legume, care rezista de 5 ori mai mult decat in mod normal. Se pastreaza prospetimea, fara sa se piarda proprietatile.
2. Compartimentare si separare in pungi de vidat
Alege un aparat care sa videze multiple feluri de alimente. De la carne de toate tipurile si peste pana la legume, fructe si chiar mancare gatita! Indiferent ca il achizitionezi pentru uzul casnic sau pentru bucataria afacerii tale, aparatul de vidat, asa cum sunt cele de la Gastroprofis, te ajuta sa castigi timp pretios si spatiu de depozitare.
Avantajul vidarii in pungi de plastic este ca separi legumele, de exemplu, in cantitati mai mici, pe care stii ca le consumi la o masa. Astfel, nu mai risipesti mancare. Nemaiexistand aer, spatiul necesar depozitarii se reduce considerabil si asa ai mai mult loc in congelator si frigider. Toate alimentele de care ai nevoie sunt la indemana ta si nu mai trebuie sa te duci asa des la cumparaturi, sa stai la cozi interminabile si sa cari sacose grele.
Pungile pot fi cumparate in functie de marimea produsului pe care vrei sa il videzi, insa poti personaliza marimea manual. Tai punga prea mare in bucati cu marimea necesara, sigilezi cu aparatul un capat al pungii, iar pe celalalt scoti aerul.
3. Aparat de vidat profesional pentru mancare sanatoasa
Indiferent ca gatesti pentru familia ta sau profesezi in domeniul HORECA, este normal sa-ti doresti sa oferi doar mancare sigura si sanatoasa. Anumite alimente sunt predispuse la a contacta bacterii si chiar mucegai. Depozitarea in vid previne acest lucru si mareste termenul de valabilitate de 5 ori! Chiar si branzeturile se pot bucura de avantajele aparatului de vidat. Daca la frigider rezista maxim o saptamana pana sa prinda gust si miros neplacute, vidate, branzeturile pot rezista chiar si 8 luni.
Pentru a fi sigur ca alegi un aparat eficient, fii atent la cateva aspecte importante, precum functiile de care dispune, cea de lipire fiind cea mai importanta. Apoi, analizeaza vitezele la care functioneaza, daca sunt personalizate pentru tipul de aliment, daca dispune de un furtun special pentru absortia lichidelor in exces si tava pentru scurgerea acestor lichide.