Sfaturi care te vor ajuta sa iti deschizi o gelaterie de success

Deschiderea unei afaceri reprezinta un pas important pe care toti l-am luat in considerare la un moment dat. Daca inca nu ai pus in practica acest plan si inca te gandesti la ideile pe care le-ai putea transforma intr-un business de success, iti poti concentra atentie catre o gelaterie.

Ca in orice alt tip de business, ai nevoie de o strategie bine pusa la punct. Inghetata este, intr-adevar, un produs care se vine bine, insa pentru a o transforma intr-o afacere prospera trebuie sa cunosti cateva detalii specific acestui business. Tocmai de aceea, ne-am propus sa iti venim in ajutor cu cateva sfaturi care sa iti ofere un start promitator.

  1. Planifica atent fiecare detaliu al afacerii

Inainte de a pune bazele afacerii, trebuie sa ai un plan bine pus la punct si sa iei in calcul toate aspectele importante. Este esential sa  estimezi cheltuielile, sa identifici furnizori de incredere si mai ales sa iei in calcul material prima necesara pentru sortimentele de inghetata pe care urmeaza sa le vinzi.

  • Investeste in echipamente de calitate

Acesta este unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii faci. Este important sa alegi inca de la inceput un colaborator care sa iti furnizeze echipamente de calitate. De cele mai multe ori, ele sunt cele care dicteaza gustul si calitatea inghetatei.

Astfel, daca ai nevoie de echipamente pentru gelaterie, iti stam la dispozitie. Vezi aici toate utilajele de care ai nevoie pentru a te bucura de o afacere de succes.

  • Analizeaza concurenta cu atentie

Inainte de a deschide gelateria, programeaza o vizita in alte gelaterii din zona ta si fii atent la detaliile care te intereseaza pe tine (sortimentele de inghetata, echipamentele utilizate, preturile, modul de amenajare etc.). Ar fi ideal daca ai putea sa observi metodele prin care ei atrag clientii si mai mult decat atat, s te gandesti la ce ai putea aduce tu in plus.

Chiar daca nu vei primi foarte multe informatii din partea concurentilor, incearca sa discuti cu patronii de gelaterii din alte orase. Daca acestia sunt deschisi sa impartaseasca cu tine din secretele acestui business, vei porni la drum cu un mare avantaj.

  • Alege strategic locul in care deschizi gelateria

Este extreme de important locul in care deschizi gelateria. Daca vei vinde inghetata intr-o zona necirculata (poate fi ea cea mai delicioasa), iti va fi greu sau imposibil sa faci profit. Alege o zona cu trafic intens sau una in care sa beneficiezi de clientii pe care tu ii tintesti.

Daca ai in plan sa vinzi inghetata copiilor, alege un loc apropiat locurilor de joaca sau langa scoala.

  • Angajeaza doar oameni motivate

Resursa umana este la fel de importanta pentru o gelaterie, precum ingredientele folosite. Daca vei fi inconjurat de oameni motivati, te vor ajuta sa iti dezvolti afacerea. Satisfactia clientilor depinde, in mod direct, de interactiunea cu angajatii. Astfel, asigura-te ca oamenii pe care urmeaza sa ii angajezi sunt pasionati de ceea ce fac, energici si mereu cu zambetul pe buze!

O gelaterie este un business frumos, cu un potential urias de dezvoltare. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de sfaturile mentionate, astfel incat sa te asiguri ca pornesti cu dreptul! Ulterior, satisfactiile vor veni de la sine.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Powered by