Descriere
În mod normal, ketchupul de roșii este produs din pasta de roșii existentă în afara sezonului, rareori se produce online din roșii proaspete.
Pasta de roșii la 30/32 ° tip Brix Hot Break este pompată din rezervoarele de stocare aseptice sau din sacii aseptici de 200 L în tamburi în primul rezervor de amestecare. Se adaugă apă potabilă / dedurizată într-un volum astfel încât să reducă conținutul de solide la 15-16 grade Brix. Cantitatea de pastă este controlată de o stație de cântărire unde sunt așezate tobe.
Într-un rezervor separat are loc prepararea siropului de zahăr. Pudra de zahăr este adăugată de un transportor cu șurub cald și apa pre-încălzită este alimentată și controlată de debitmetru magnetic. Cele două produse sunt amestecate în rezervor până la o concentrație de 50/55 ° Brix și apoi trimise într-un rezervor de stocare filtrare anterioară prin filtre de hârtie.
În alte două tancuri se prepară sturch și sare.
Rezervoarele de depozitare sunt prevăzute pentru oțet și apă demineralizată. În cele din urmă, toate aceste ingrediente sunt adăugate în cantitatea cerută de recipiente în mixer / încălzitor unde sunt puse direct și microelementele, cum ar fi condimentele, ardeii etc.
După un timp adecvat de amestecare și gătire, produsul final este descărcat într-un rezervor izolat.
Amestecul final (ketchup) poate fi acum pompat de un omogenizator printr-un schimbător de căldură tub-în-tub pentru a fi pasteurizat la 99/104 °. După aceasta, ketchup-ul este dezaerat într-un dezaerator sub vid din care produsul va ieși la aproximativ 88-90 ° C gata pentru umplere la cald în recipientul final (sticle de sticlă, sticle de plastic etc.).
În cazul în care recipientul ales pentru produsul final nu poate fi umplut la cald la 88-90 ° C trebuie utilizat procesul de umplere la rece. În acest caz, ketchup-ul de la deerator trebuie răcit la 32-37 ° C de un schimbător de căldură tub-în-tub aseptic, apoi pompat în „camera curată” pentru umplerea în recipientele corespunzătoare.
Se recomandă ca toate schimbătoarele de căldură să fie fabricate din oțel inoxidabil special din aliaj de titan sau conținut ridicat de molibden datorită proprietăților severe de coroziune ale ketchupului.
Există o mulțime de rețete diferite pentru ketchup, putem oferi clienților nostrii rețete personalizate în funcție de gustul consumatorilor acelei piețe.
UMPLERE:
Foarte frecvent este ambalarea în sticle care pot fi din plastic sau din sticlă.
În cazul plasticului, se recomandă containere din poliester / polipropilenă cu mai multe straturi, mai scumpe, dar cu o umplere mai bună la temperatura de până la 95 ° C și asigurând o barieră mai bună la oxigen.
Umplerea se realizează printr-o umplutură volumetrică specifică echipată cu sistem de recirculare pentru a menține la temperatura potrivită produsul în timpul producției. După faza de acoperire, sticlele merg la un pasteurizator de tunel unde este recomandat să se țină la aproximativ 80 – 85 ° C timp de 7 – 8 minute și apoi răcite la 45 ° C și uscate gata pentru etichetare și pentru ambalarea finală în cutie sau în cutie film învelit.
Recenzii
Nu există încă recenzii.