Descriere
Suc de mere tulbure
Aceste tipuri de sucuri sunt obținute după cum urmează:
Pressare (una sau două etape)
Un proces de enzimație de unul sau două etape
Separarea centrifugală
Nici o decesalizare
Nici o ultrafiltrare
Caracteristică principală: sucul are mai multe grade de densitate și este pulpă
Suc de mere nefiltrat
Aceste tipuri de sucuri sunt obținute după cum urmează:
Pressare (una sau două etape)
Un proces de enzimație de unul sau două etape
Separarea centrifugală
Fără deformare sau proces scăzut de dequinizare, nici un filtru de vid.
Procesul de ultrafiltrare
Funcția principală: sucul nu este complet transparent și stabil
Suc de mere cristal clar
Aceste tipuri de sucuri sunt obținute după cum urmează:
Pressare (una sau două etape)
Un proces de enzimație de unul sau două etape
Separarea centrifugală
Detectivarea cu bentonite și silice sol pentru min. 4 ore (sau 1 oră și după filtrul de vacuum)
Procesul de ultrafiltrare
Caracteristică principală: sucul va rămâne clar de cristal pentru totdeauna
Proces tipic
Procesul tehnologic de mere proaspăte pentru producerea de concentrat limpede de suc de mere (AJC) la 72 ° Brix prin intermediul tehnologiei de ultrafiltrare (UF).
Pe masa de sortare Rotten, fructele de calitate sparte și de calitate proastă sunt eliminate de către personal, în timp ce fructele bune vor merge doar la procesare. Eliminarea fructelor putrede este sugerată puternic pentru motivele sanitare, ci pentru a evita gustul rău și / sau culoarea proastă. Sortarea electronică optică este posibilă la un cost suplimentar și, în general, este convenabilă pentru capacitățile care depășesc 20 de tone / oră de intrare proaspătă.
Operațiile de inspecție / sortare ar putea fi evitate dacă calitatea materiei prime a fost verificată pentru a fi deja bună din câmpurile de recoltare.
Din tabelul de sortare mere proaspete intră în chooper (sau Miller) care asigură spargerea fructelor în bucăți mici; Produsul obtinut este un amestec de bucăți solide, fibre și suc.
De asemenea, în interiorul chooperului( presei), împreună cu materia primă, enzima Zimopec PLM (sau una echivalentă) este adăugată în mod continuu prin intermediul unei pompe de dozare; Funcția unei astfel de enzime este îmbunătățirea randamentului sucului în timpul următoarei faze de presare.
Această enzimă poate fi utilizată într-un volum între 50 și 100 gr / tonă de mere tocate. Trebuie să fie diluată cu apă la temperatura ambiantă într-o rație de 1: 5 în interiorul rezervorului de plastic de 120 l cu mixer; Pompa de dozare trebuie reglată pentru a se potrivi cu volumul fix pentru a fi pompat la chooper pe baza volumului și calității de intrare a materiei prime.
Pulpa de mere amestecată cu enzima va fi livrată acum de o pompă la un rezervor tampon care permite enzimei să reacționeze cu pectina, amidonul și celuloza merelor. Timpul de așteptare din interiorul unui astfel de rezervor tampon ar putea trece de la 30 la 60 de minute. Capacitatea rezervorului tampon ar trebui să fie de a permite să funcționeze continuu.
Din rezervorul tampon, pulpa enzimatică va fi livrată de o pompă la presa curelei în cazul în care sucul tulbure va fi obținut prin apăsarea pulpei pe două centuri speciale prin intermediul rolelor de împingere.
Randamentul de presă, evident, variază în funcție de calitatea materiei prime (factorul principal), tipul de enzimă utilizat, timpul de presare. Pentru a crește randamentul în apă presei, injecția de apă caldă a fost inclusă cu echipamentul (se utilizează condensul fierbinte de la evaporator).
Un randament tipic de suc cu o singură presă cu bandă este de 70 până la 75%, ceea ce înseamnă că 100 kg de celuloză ar trebui să poată produce 70 până la 75 l de sucul noros. Rămășițele sunt deșeuri care urmează să fie eliminate: în interiorul cazanului de abur pentru a produce energie sau a se răspândi pe câmpuri ca îngrășăminte sau amestecate cu alte ingrediente pentru a obține furaje (hrana de bovine).
De asemenea, este posibil să fie presat din nou aceste deșeuri pentru a obține mai mult suc (aproximativ 10 până la 20%), cu toate acestea, un astfel de suc trebuie clasificat ca suc de calitate al doilea sau utilizat pentru producerea de oțet sau amestecat cu suc de primă calitate. Utilizarea unei a doua etape de presare este convenabilă numai pentru fabricile de prelucrare la scară largă, adică depășirea capacității de 20 de tone / oră. În mod normal, dacă este bine operată, o linie de procesare având două etape de presare poate efectua până la 82 – 85% randament de suc.
Ca o opțiune pentru sistemul de presă al centurii, se poate utiliza, de asemenea, o presă hidraulică cu o agravare considerabilă a costurilor fiind presa hidraulică non-continuă, ceea ce necesită fie două prese în paralel, fie un sistem tampon mare. Randamentul mediu al unei prese hidraulice este mai mare de 85%.
Sucul care iese din prese va trece printr-un ecran vibrator pentru separarea particulelor suspendate din solide mai mari, apoi pompate într-un rezervor tampon. Din acest astfel de rezervor, o pompă va trimite sucul la un pre-încălzitor tubular pentru a crește temperatura până la 85-90 ° C pentru a dizolva amidonul. În cea de-a doua secțiune a aceluiași suc de pasteurizator va fi răcit la aprox. 50 ° C, temperatura ideală pentru a doua fază de enzimație / clarificare.
Procesul de clarificare
Sucul înnorat este pompat la temperatura de 50 ° C în interiorul primului rezervor de enzimație, când se adaugă cel puțin 500 I de suc de sucul sunt în rezervor, se adaugă enzime de pulbere Rohaper DA6L și amilază (sau echivalente) de la gulele rezervor în timp ce continuați hrănirea sucului. Enzimele lichide disponibile și pot fi dozate de pompe de măsurare.
Capacul va fi închis acum, iar agitatorul va fi început pentru o mai bună amestecare a enzimelor; Agitatorul trebuie oprit numai când rezervorul este complet plin. De îndată ce primul rezervor este plin, aceeași operație va fi pornită cu al doilea rezervor. Aproximativ o oră de la momentul în care rezervorul a fost introdus “test pectină” se efectuează pentru a verifica prezența pectinei în produs.
Dacă un astfel de test va rezulta negativ (adică nu există nici o pectină în produs, așa cum ar trebui să fie) clarificatoare, cum ar fi gelatina și compactul bentonite2 și silice se adaugă de la turația de sus. După 15 minute de la o astfel de operație, rezervorul trebuie golit pentru a alimenta unitatea UF.
După cum puteți înțelege că toate procedurile de mai sus necesită un control bun de calitate și monitorizare a întregului proces care poate fi realizat numai datorită unui personal bine echipat de laborator și calificat. Numai din experiența și din datele colectate de laborator în primele săptămâni de producție, producția viitoare poate fi efectuată cu succes.
Detalii despre utilizarea enzimelor și aditivilor
Enzyme Rohapec DA6L.
Această enzimă se utilizează într-o variabilă de volum de la 25 la 50 gr / tone de produs de prelucrare; Având în vedere capacitatea rezervorului adică 8000 lt și o doză de 40 gr / ton, aproximativ 320 gr. se adaugă în rezervorul însuși.
Enzyme Rohapec S (amilază)
Această enzimă se utilizează într-o variabilă de volum de la 7 la 10 gr / tona de produs de prelucrare; Având în vedere capacitatea rezervorului, adică 8000 lt și o doză de 8 gr / ton, aproximativ 64 gr. se adaugă în rezervorul însuși.
Clarificator Xiles Special (Sare de silice)
Această enzimă se utilizează într-o variabilă de volum de la 800 la 1000 GR / tone de produs de prelucrare; Având în vedere capacitatea rezervorului ,.e. 8000 lt și o doză de 900 gr / ton, aproximativ 7200 gr. se adaugă în rezervorul însuși.
Gelatina
Acest clarificator se utilizează în doza de aproximativ 100 gr / tone de produs care urmează să fie tratat; Cantitatea setată trebuie diluată anterior cu apă caldă la un raport de 1: 10 în interiorul rezervorului de plastic de 250 lt. cu mixer și asigurați-vă că tot clarificatorul este perfect diluat în apă. Având în vedere că rezervorul are o capacitate de 8000 lt. aproximativ 8 lt. de clarificator se adaugă în rezervorul însuși.
Clarificator Bentonite Compact 2
Acest clarificator se utilizează în variabila dozei de la 500 și 1000 gr / tona de produs care urmează să fie tratat; Cantitatea setată trebuie diluată anterior cu apă caldă la un raport de 1: 10 în interiorul rezervorului de 1000 lt. cu mixer și asigurați-vă că tot clarificatorul este perfect diluat în apă. Având în vedere că rezervorul are o capacitate de 8000 lt. cu o doză medie de 700 gr / tonă aproximativ 56 lt. de clarificator se adaugă în rezervorul însuși. Pregătirea unui astfel de clarificator se face mult înainte de a fi utilizată.
Sucul de depectinizat și clarificat parțial este acum pregătit pentru procesul final de clarificare pentru a obține mai puțin de 5 turbiditate NTU.
Sucul este tratat / filtrat prin intermediul unui filtru de vid rotativ (RDVF) și imediat după o unitate de tip membrană de ultrafiltrare (UF). Membranele pot fi tip organice sau ceramice.
Astăzi, noi tipuri de enzime și aditivi, de asemenea, disponibile care consimtă pentru a evita utilizarea RDVF în acest caz, sucul de dequinizat va merge direct la unitatea UF.
La producerea de sucuri parțial noroase parțial tulbure, utilizarea unității UF poate fi evitată prin rularea sucului printr-un decantor.
Utilizarea unei unități UF necesită o îngrijire specială cu întreținerea filtrelor membranelor, în timp ce utilizarea RDVF are dificultăți operaționale (persoane calificate necesare) și generează o mulțime de deșeuri.
Când sucul clar a atins valoarea dorită a turbidității (NTU) este colectată într-un rezervor de stocare și trimiteți la concentrație într-un tip de film care se încadrează efecte multiple; În funcție de orele de lucru pe an, numărul de efecte poate trece de la 2 până la 6 pentru a economisi energie.
Sucul de la intrarea vaporizatorului este de obicei la 8-10 ° Brix, în timp ce concentratul de la priză va fi de obicei 70-72 ° Brix.
Evaporatorul poate fi furnizat la cerere cu “unitate de recuperare a aromelor” pentru a se colecta și a se concentra separat de sucuri unele arome lichide care pot fi ulterior reluate înapoi în concentratul în același timp, producând în același timp sucuri de băutură.
Concentratul care iese din vaporizator trebuie filtrat prin intermediul filtrului de tip hârtie pentru hârtie pentru a elimina petele negre care ar putea fi generate de o curățare insuficientă și de clătire a vaporizatorului în sine.
Cineva ar putea folosi în cele din urmă un filtru de disc Kieselguhr pentru a obține un aspect mai strălucit al concentratului.
Concentratul poate fi acum sterilizat și răcit în mod aseptic prin plăcuță sau schimbător de căldură tubular și umplut aseptic în ganglionii de 200 L. Datorită pH-ului scăzut al produsului, tratamentul termic poate fi de 98-100 ° C timp de 60 de secunde și se răcește până la 20-25 ° C sub mediu steril.
Depozitare este recomandată la -10 ° C numai pentru a păstra aspectul bun al produsului și pentru a reduce procesul de oxidare
LA CERERE VARIANTE – PERSONALIZATE FIECARUI CLIENT SOLICITANT !
Recenzii
Nu există încă recenzii.