Cofetarul are un rol foarte important prin prisma deliciilor pe care le realizeaza. De asemenea, pe langa sarcinile pe care le indeplineste, detine o multime de informatii pretioase despre realizarea unui desert. Putem spune ca o astfel de meserie este demna de admirat deoarece este caracterizata prin rabdare, pricepere, cunoastere si bun gust. Astfel, iata care sunt calitatile pe care trebuie sa le detina un cofetar atunci cand urmeaza sa se angajeze pentru a se transforma intr-un adevarat maestru in acest domeniu!
Imaginatia
Cofetaria poate fi usor definita ca fiind o forma de arta, astfel implica multa creativitate. Imaginatia joaca un rol foarte important in procesul de preparare al deserturilor deoarece un cofetar trebuie sa isi imagineze cum ar arata combinarea aromelor, cum se potrivesc texturile si ce culori ar fi cele mai potrivite. Totodata, creativitatea poate transforma o reteta banala in una apreciata la scara larga.
Cu toate acestea, creativitatea poate fi observata imediat de o persoana fara experienta sau cunostinte, in momentul in care este realizata prezentarea acestuia. Cofetarul dispune de o multime de tehnici pentru a obtine un design demn de admirat: frica, creme, glazuri si alte decoruri. In final, doar cofetarul poate decide cum combina aceste elemente pentru a obtine un rezultat “wow.
Organizarea
Aproape toate tipurile de joburi implica o buna organizare. Acest principiu se aplica si in cazul cofetarilor, acestia avand la dispozitie o multime de utilaje cofetarie si ingrediente pentru a-si indeplini sarcinile cu succes.
Organizarea reprezinta secretul unui laborator ordonat si igienizat, care sustine identificarea rapida a celor necesare pentru prepararea desertului ce urmeaza a fi prezentat. De asemenea, organizarea poate fi observata si prin prisma modului in care retetele sunt pastrate.
Capacitatea de a realiza mai multe task-uri simultan
Un cofetar nu prepara un singur desert intr-o zi. De cele mai multe ori, acesta lucreaza la mai multe retete in acelasi timp: in cuptor se afla briosele, in mixer prepara frisca, iar pe aragaz are zaharul pentru caramel. Deci, trebuie sa detina abilitatea de a le putea gestiona pe toate.
Atentia la detalii
Cu toate ca pare aproape imposibil de crezut, detaliile sunt cele care construiesc un desert perfect. Diferenta dintre un cofetar amator si unul cu adevarat profesionist poate fi observata in fiecare etapa a retetei, incepand de la modul in care arata spatiul de lucru si pana la felul in care aranjeaza straturile, stabilirea ingredientelor si decorului.
Asadar, daca iti doresti ca afacerea ta sa fie una de succes, trebuie sa acorzi atentie tuturor detaliilor in momentul angajarii personalului necesar. Mult succes!