Categorii
Menu

Avantajele aduse de echipamente profesionale HoReCa

Avantajele aduse de echipamente profesionale HoReCa

Poate ca ai vizitat de multe ori restaurante, cafenele sau hoteluri care nu te-au multultumit in ceea ce priveste conditiile produselor sau serviciilor oferite. De exemplu, poate ai luat masa la un restaurant unde mancarea nu ti s-a parut bine facuta si l-ai comparat imediat cu altul. Ei bine, trebuie sa stii ca pe langa personalul calificat care sa stie sa gateasca, este nevoie de echipamente profesionale HoReCa.

De ce? Pentru ca acestea au capacitatea de a pregati produsele intocmai cum trebuie, avand dotari suplimentare fata de echipamentele unei bucatarii obisnuite. Mai ales ca acum masinile necesare in bucatarie sau bar s-au dezvoltat foarte mult si au diferite functii performante.

Ce aduc in plus echipamentele profesionale HoReCa fata de cele obisnuite?

  1. Echipamentele frigorifice profesionale pot fi de mai multe feluri: vitrine de bar, vitrine de cofetarie, lazi frigorifice, insule congelatoare, frigidere si mese de lucru refrigerate, minibaruri. Acestea ofera un spatiu mai mare de stocare a produselor la rece si pot fi alese in functie de tipul de produs. De asemenea, echipamentul frigorific poate fi ales si in functie de tipul localului unde va fi folosit.
  2. Mobilierul din inox este mult mai avantajos pentru bucatariile profesionale deoarece este mai rezistent atat la socuri mecanice, cat si termice. Reprezinta suprafete netede, usor de folosit si de curatat. Nu ofera un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
  3. Cuptoarele profesionale asigura o cantitate mai mare de mancare. Ofera posibilitatea preparii mai multor tipuri de mancare si au diverse functii ajutatoare. De asemenea, cele performante au program de curatare automata.
  4. Cuptoarele cu carbuni intotdeauna vor fi o alegere mai buna decat clasicul gratar. Acestea sunt o combinatie intre gratar si cuptor, de aceea arderea sau uscarea mancarii sunt evitate. Este recomandat si pentru timpul rapid de productie.
  5. Hotele profesionale asigura o aerisire mai buna pentru suprafete mari de lucru.
  6. Chiuvete si spalatoare profesionale. Intr-o bucatarie profesionala este nevoie si de chiuvete mari pentru asigurarea igienei, iar spalatoarele sunt tocmai bune pentru a usura munca angajatilor.

Acestea sunt doar cateva dintre gama de echipamente profesionale HoReCa ce aduc avantaje intr-un local. Noi credem ca pentru o afacere care sa mearga bine, este nevoie sa oferi atentie detaliilor cand iti alegi utilajele.