Secretele unui aluat de pizza perfect

Cu origini culinare in Peninsula, pizza nu s-a dovedit a fi apreciata doar in America, ci aproape in intreaga lume. Clasica reteta a acestui preparat cu specific italienesc este extrem de simpla. Sunt necesare doar cateva ingrediente de baza pentru obtinerea blatului si a sosului de rosii. La final, se adauga topping-ul de branza si dupa gust, cateva frunze de busuioc. In ciuda acestei retete simple, pizza poate fi preparata in mai multe combinatii de ingrediente, pastrandu-si gustul delicios.

De-a lungul timpului, au fost create mai multe tipuri de blaturi de pizza care pot sa indeplineasca majoritatea preferintelor gastronomice: blat pufos sau crocant, blat italian, blat subtire sau cu marginile umplute cu branzeturi. Sa obtii o pizza buna nu este foarte dificil, insa sa prepari o pizza perfecta este cu adevarat o arta. In final, doar daca stii anumite secrete poti obtine preparate delicioase.

Aluatul perfect de pizza – Afla care este secretul

Daca ti-ai propus sa prepari cea mai gustoasa pizza, trebuie sa incepi cu obtinerea unui aluat bun. In privinta topping-ului, lucrurile sunt simple pentru ca ai posibilitatea de a combina ingredientele preferate. Poti spune ca ai obtinut un aluat reusit de pizza atunci cand acesta este pufos la interior si crocant la exterior.

Iata care sunt etapele secrete pe care trebuie sa le urmezi pentru a-ti bucura clientii cu un aluat perfect de pizza:

  • Pentru un aluat pufos si aerat, este necesar sa cerni faina;
  • Respecta cu strictete gramajele ingredientele;
  • Asigura-te ca intinzi blatul pana cand obtii o foaie subtire de aproximativ 0.5 mm;
  • Pentru a evita aparitia bulelor mari de aer, este nevoie sa crestezi aluatul in forma de cruce, atunci cand urmeaza sa il pui la dospit;
  • Foloseste doar faina de grau dur pentru aluat;
  • Pune pizza la copt in tavi speciale pentru ca temperatura ridicata din cuptor sa fie distribuita uniform;
  • Verifica intensitatea focului in timpul procesului de coacere –  mediu spre mare.

Temperatura optima pentru coacere

Indiferent de tipul blatului pe care ti-ai propus sa il prepari, procesul de coacere este extrem de important in obtinerea unor rezultate multumitoare. Cea mai buna temperatura de coacere este medie spre inalta, adica in intervalul 220-250 grade Celsius, intr-un cuptor normal. Pe de alta parte, in privinta cuptoarelor profesionale din bucatariile restaurantelor, temperatura poate depasi chiar si 400 grade Celsius. In ceea ce priveste timpul de coacere pentru obtinerea unui blat ideal, acesta este diferit in functie de cuptor. In cazul cuptoarelor electrice performante, coacerea trebuie sa dureze intre 7-8 minute, iar la final, este indicata utilizarea ventilatiei.

Daca folosesti cuptoare profesionale de pizza, renumitul preparat poate fi gata chiar si in doua minute. Explicatia consta in faptul ca se folosesc temperaturi extrem de ridicate.

Asadar, acum ca ai aflat secretele blaturilor de pizza perfecte, nu iti ramane decat sa le pui in aplicare si sa iti surprinzi clientii in cel mai placut mod!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu