Metode eficiente pentru curatarea bucatariilor profesionale din restaurant

Bucataria este cel mai solicitat loc dintr-un restaurant, dar in acelasi timp si cel mai important. De aceea, curatenia este o adevarat provocare. Niciun obiect sau utilaj din bucataria profesionala nu trebuie neglijat. Pentru a oferi servicii de calitate clientilor trebuie sa te asiguri ca angajatii tai respecta toate procedurile necesare pentru igienizarea eficienta si complete a bucatariei.

De cele mai multe ori apare intrebarea “de cate ori pe saptamana este necesar sa se faca o curatenie generala in bucataria restaurantului meu?”. Spre deosebire de alte business-uri, curatenia in domeniul Ho.Re.Ca trebuie realizata cat mai des, tocmai pentru a elimina riscul aparitiei bacteriilor si contaminarea preparatelor.

Pentru a te organiza eficient este nevoie sa stabilesti un program de curatenie pentru fiecare luna, saptamana sau chiar zi. Astfel, te asiguri ca produsele servite clientilor vor fi intotdeauna pe masura asteptarilor lor.

 Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru curatarea eficienta a bucatariei din restaurantul tau

Nu uita ca fiecare client reprezinta o sursa de venit pentru tine si pentru afacerea ta. Asigura-te intotdeauna ca le oferi cele mai bune servicii si ca feedback-ul primit din partea lor va fi mereu unul pozitiv. Pentru a obtine acest lucru, e nevoie sa respecti cu strictete cativa pasi ce te vor ajuta sa iti cureti eficient intreaga bucatarie profesionala.

  1. Curata peretii- Pentru a elimina riscul aparitiei bacteriilor trebuie sa indepartezi petele si posibilii stropi de pe peretil.
  2. Curata aparatele si echipamentele-  Indiferent ca este vorba despre cuptoare, aparate de cafea, diverse masinarii sau cele mai importante echipamente ce ajuta la desfasurarea activitatilor zilnice, acestea trebuie igienizate complet.
  3. Curata suprafetele- Suprafetele pe care le utilizezi pentru pregatirea preparatelor trebuie frecvent curatate si dezinfectate.

Cum poti economisi timp?

Probabil ca ai deja o bucatarie profesionala echipata cu cele mai importante utilaje de curatenie, dar daca nu, achizitioneaza o masina de spalat vase si o masina de spalat rufe. Astfel, munca ta va fi una mai putin solicitanta si vei putea acorda atentie altor activitati menita sa-ti sporeasca profitul.

Pentru a economi timp nu ezita sa le folosesti ori de cate ori trebuie sa cureti complet bucataria. Este recomandat ca la finalul zilei sa pui vesela si uniformele la spalat, iar apoi sa le lasi sa se usuce pe timp de noapte. In prima parte a zilei urmatoare, toate vor arata ca noi.

Acorda atentie chiar si celor mai mici detalii

Cele mai mici detalii sunt adesea si cele maiimportante. Iar daca a sosit momentul sa dai un refresh bucatariei tale, nu trebuie sa te axezi doar pe echipamentele principale din bucatarie, ci sa acorzi atentie si obiectelor sanitare precum: robinetii si chiuvetele. Foloseste solutii profesionale pentru indepartarea calcarului de pe suprafata acestora.

La final, dupa ce ai terminat curatenia, poti folosi un odorizant pentru a improspata aerul din bucatarie si pentru a te bucura de un miros placut. Acum esti sigur ca angajatii tai vor lucra cu drag si spor intr-un mediu confortabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu